Home Lifestyle Reizen 3 x topexpo’s in Londen
3 x topexpo's in Londen

Citytrips zijn veel meer dan enkel het bezoeken van imposante kerken en het bekijken van mooie, architecturale gebouwen. Bezoek daarom zeker eens een tentoonstelling wanneer je de stad van jouw keuze bezoekt. Wij zochten de indrukwekkendste expo's voor jullie uit in het hartje van Londen

1. Goedgezinde dromen van Eileen Cooper

Hier is ze niet zo bekend, maar in het Verenigd Koninkrijk is ze een grande dame. Eileen Cooper schetst in haar gestileerde schilderijen en houtsneden een droomwereld, waarin krachtige vrouwen of smachtende koppels figureren, niet zelden in het gezelschap van wilde dieren. Van deze kunst in de Royal Academy word je energiek en goedgezind. Dat is zeldzaam, maar Eileen Cooper slaagt daar met glans in.

Eileen Cooper, tot 23/8/2015

Burlington House, Piccadilly, Mayfair, London (via Google Maps

Eileen Cooper

 

2. Iconische foto's van Audrey Hepburn

Geboren in België uit een adellijk geslacht, mooi en elegant en toch een beetje kwajongensachtig: dat is Audrey Hepburn. In meer dan zeventig portretten van bekende fotografen zoals Richard Avedon, Irving Penn en Cecil Beaton brengt de National Portret Gallery nu een mooi overzicht van het leven van deze iconische actrice en filantrope. Haar pakkende verhaal wordt verder geïllustreerd met filmbeelden, covers van vintage magazines en ongezien archiefmateriaal.

Audrey Hepburn ‘Portraits of an icon’, tot 18/10/2015 

National Portrait Gallery, St. Martin's Pl, London (via Google Maps

Audrey Hepburn

3. Interactief spektakel bij Carsten Höller

Een reuzeglijbaan midden in een museum? Een draaimolen alias spiegelpaleis? Met Carsten Höller is het altijd spektakel. Interactieve kunst dus, waarin hij speelt met je perspectief, en alles op zijn kop zet. Verwacht bijzondere lichaamssensaties en zelfs een vlucht boven het Londense verkeer. Het artistieke experiment dat Höller met je uithaalt, begint al bij de ingang van de Hayward Gallery, want daar moet je zelf beslissen. Waar ga jij heen, kies je links of rechts?

Carsten Höller, ‘Decision’, tot 6/9/2015

Hayward Gallery, Belvedere Road, London (via Google Maps)

Holler