Home Lifestyle Reizen 3 x topexpo’s in Parijs
3 x topexpo's in Parijs

Als je eens wat anders wil dan het traditionele boottochtje op de Seine, het bezoeken van het Louvre en het staren naar de Eiffeltoren, kies dan voor een expo in Parijs. Hieronder kan je 3 Parijse topexpo's vinden die zeker een bezoekje waard zijn.  

1. Absolute must-sees van Anish Kapoor

De grote overzichtsexpo van de Brits-Indische Anish Kapoor in de tuinen van Versailles trekt nu vooral aandacht om alle foute redenen. Oorzaak van de controverse is een grote verroeste sculptuur die hij Dirty Corner noemt en de bijnaam The Queen’s Vagina kreeg. Naast dit spektakelstuk zijn er nog meer dan zeventig andere monumentale werken van deze wereldberoemde kunstenaar te ontdekken. Een absolute must-see.

Anish Kapoor, tot 1/11/2015

Chateau de Versailles, Place d'Armes, Versailles (via Google Maps

Versailles

2. Fascinerend levenswerk van Henry Darger

15.000 bladzijden telt The realms of the unreal, het magnum opus van Henry Darger. Dit is een uitgesponnen roman met grootschalige tekeningen, aquarellen en collages. Darger was een beetje een buitenbeentje, een teruggetrokken eenzaat die vaak ’s nachts werkte, geheel opgeslokt door zijn levenswerk. Geniet nu in het Musée d’Art Moderne van deze overzichtsexpo die compleet aan de aandoenlijke, imaginaire wereld van deze outsiderkunstenaar is gewijd.

Henry Darger, tot 11/10/2015

Musée d’Art Moderne, Avenue du Président Wilson 11, Paris (via Google Maps

Darger

 

3. Het meesterschap van Le Corbusier

Visionair architect, vernieuwend urbanist, theoreticus van de moderniteit, schilder, beeldhouwer: Charles-Edouard Jeanneret aka Le Corbusier was het allemaal. Hij werd bewonderd om zijn genialiteit, maar ook verguisd omdat zijn ontwerpen kil en zielloos leken. Deze expo neemt je mee langs driehonderd van zijn werken, die je een totaalbeeld geven van zijn invloedrijke meesterschap.

Le Corbusier, ‘Mesures de l’homme’, tot 3/8/2015

Centre PompidouPlace Georges-Pompidou, Paris (via Google Maps)

Charles-Edouard Jeanneret