4 designadresjes in Kopenhagen

Logeren in een Finn Juhl of Arne Jacobsen kamer, dineren in een restaurant ingericht door het Deense designmerk Menu, nachtbraken in een jazzbar in een gerenoveerd Art Deco gebouw, Shop till you Drop in een designwarenhuis...In Kopenhagen kan het allemaal.

 

1. Logeren in een Arne Jacobsen

Hou je van Scandinavisch mid-century design? Dan is Hotel Alexandra de ideale uitvalsbasis voor een week-endje Kopenhagen. Meteen bij het binnenkomen word je ondergedompeld in een retro bad van Deens design uit de jaren 50 en 60. Hier zijn de kamers echte themakamers geworden. Je kiest uit een Arne Jacobsen, een Finn Juhl of een Nanna Ditzel... Leuk detail: de ontbijtruimte wordt ’s avonds omgetoverd tot een Vietnamees restaurant. Reserveren is aan te raden.

hotelalexandra.dk

2. Art Deco gebouw wordt jazz club

3 restaurants en een jazz club, dat is het resultaat van de samenwerking tussen architecten en designers die van dit historisch Art Deco gebouw uit 1937 een nieuwe hotspot aan het water maakten. Voor het interieur tekende het Italiaans-Deens ontwerperskoppel GamFratesi. Speciaal voor dit project ontwikkelden ze samen met het Deense Gubi een aantal minimalistische meubels zoals de Masculo en de Beetle chair. In Milaan stelden ze dit jaar de ‘TS’ of ‘The Standaard‘ bijzettafeltjes voor.

www.thestandardcph.dk

3. Shop till you drop

Kopenhagen is één lange aaneenschakeling van showrooms en winkels van de grootste Deense merken zoals Muuto, Georg Jensen, &tradition, Normann Copenhagen...Maar je vindt er ook echte designsupermarkten voor de designfreaks onder ons. Paustian bijvoorbeeld, dat zich als één van de eerste  vestigde in het industriële Nordhavn, heeft naast de grote Deense en internationale merken zoals Vitra ook een eigen meubellijn. Het majestueuze Nyt i Bo, in de Frederiksgade, is één van de aanraders in het centrum.

www.paustian.dk, www.nytibo.dk

4. Servies zoekt restaurant

Toen het Deense Menu in 2011 een nieuw servies van de hand van de Norm Architects lanceerde, was het designbedrijf er al snel van overtuigd dat ‘New Norm’ ook een platform nodig had dat pastte bij de feel en de look ervan. Dat werd Höst, een wat ruwere en romantische versie van de Nordic stijl, een stukje ruraal Denemarken in in het hartje van de bruisende hoofdstad. Het decor is uniek, het eten erg lekker. In 2013 won het restaurant al de prijs van ‘World’s Best Design Restaurant’.

höst.dk

 

Op zoek naar nog meer adressen in Kopenhagen? Ontdek hier 5 mooie budgethotels in de stad en check hier 8 heerlijke restaurants in Kopenhagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content