4 unieke hotels voor een citytrip dichtbij

Wil je er even tussenuit, dichtbij huis? Dan zijn deze pareltjes perfect voor jou. 

1. The good hotel 

Dit is een drijvend pop-up hotel in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Nog tot 1 mei kun je er logeren vanaf € 90 voor 2 personen, in prachtige kajuiten gedesigned door Lensvelt en Moooi. Luxe staat hier niet voor gouden kranen en mahoniehouten meubels, maar een bed dat je mee naar huis wil nemen, knapperige croissants bij je ontbijt en de hartelijkste service die je je maar kunt indenken. Want The Good Hotel heeft zijn naam niet gestolen: hier staan niét de winsten, wél de mensen centraal. Het hotel is non-profit en herinvesteert alle opbrengst in mensen die een nieuwe start verdienen en hun opleiding. Ik boek nu meteen mijn drijvende kamer met uitzicht. En het liefst blijf ik stiekem aan boord als ze naar Rio vertrekken! 

2. DRUUM

Druum is een nieuwe bed&breakfast in hartje Brussel. Elk van de zes kamers is ingericht door een kunstenaar of kunstenaarscollectief. Het mooie herenhuis uit 1840 herbergde eerder een drukkerij voor de weerstand, pijpfabriek en juwelier, in de kleurrijke wijk 'Coin du Diable'. Hier ontwaak je in een kunstwerk. Onze favoriet is The Archive Room, waar je alle lagen van de constructie ziet. En dat op 5 minuutjes wandelen van de Dansaertstraat, het Sint-Katelijneplein en op 10 minuten wandelen van de AB. Een droom, quoi, en niet alleen op Ketjes.

Kamer met ontbijt vanaf € 110 voor 2 personen. 

3. Maison de Trazegnies 

Dit is de nieuwste luxelogeerplek op het Antwerpse Zuid. Het herenhuis met overal parket en authentieke plafonds liet de droom van ex-profvoetballer Bobor Boldizsar in vervulling gaan. "Ik weet perfect wat een reiziger zoekt. Een huiselijk gevoel, vintage design en de nodige luxe." Dat biedt hij nu hoogstpersoonlijk aan in 2 suites en een penthouse, met een warme ontvangst. Vanaf € 250 voor 2. Hier zou je willen wonen, in dé uitgaansbuurt en vlak bij dé modestraat van Antwerpen. Relaxen gaat vanzelf in de designwoonkamer, met terras en tuin. In de spa met sauna schud je de winter van je af. Drankjes biedt Bobor je aan en Kim de Trazegnies zorgde voor exclusief textiel. Alleen ontbijt ontbreekt, daarvoor moet je nu nog de deur uit. 

4. WATT

In Watt, het gestripte Elektrion-kantoorgebouw aan de Nieuwe Wandeling, vind je pop-up shops, een koffiebar, een kunstgalerij én een loft, waar je kunt logeren. Het 270m2 grote appartement op de hoogste verdieping werd speels ingericht met Belgisch design, heeft 4 slaapkamers en is via airbnb te huur voor 8 personen aan € 135 per nacht! Je moet niet eens gedronken hebben om je hier prettig gestoord te voelen. Grappig én stijlvol, een zeldzame combinatie. Wacht niet te lang want dit pop-up concept verdwijnt na de zomer 2016.

Op zoek naar nog meer leuke plekken om te logeren? Check dan zeker elke week onze 10 must-do's van Feel.it met de nieuwste adresjes.

Ga je voor een van deze steden? Check dan hier ook onze beste tips. 

Partner Content

Gesponsorde content