4 wandelingen aan zee

Niets zaliger dan uitwaaien aan zee. Zowel in de koude wintermaanden als in de zomer doet het soms eens deugd om een wandeling te maken aan de kust en te genieten van een zeebriesje. Wij stellen je 4 wandelroutes voor aan de zee. 

1. Duinenvariatie in de Panne

Westhoekwandeling

Natuurreservaat De Westhoek ligt tussen De Panne en de Franse grens. Het gebied bewijst op 350 hectare dat duinen veel meer zijn dan enkel zand. Je kan er eindeloos genieten van het strand, de duinen en de zee. De Westhoek kent een enorme variatie aan duinen. Je vindt er loopduinen, stuifduinen, voorduinen, binnenduinen, droge stukken en moerasjes. Naast de vele duinen kan je er ook vogels, grazende Konikpaarden en Schotse hooglandrunderen spotten. De verschillende wandelingen in het natuurdomein zijn goed aangeduid, zodat verdwalen geen optie is. 

2. Elegantie in De Haan

De Haan

De laagste en minst bebouwde wandeldijk van de Belgische kust vind je in De Haan. Als je op de dijk wandelt, voel je nog steeds de elegantie van de belle époque en de rijke geschiedenis van de kunstgemeente. Als je volop van de typische sfeer van De Haan wil genieten, pik je het best de duinen richting Wenduine mee. Aan het paviljoentje Spioenkop ben je op de één na hoogste duin van de kust. De duin is 31 meter hoog en bereikbaar via een in de duinen ingewerkte trap. Je kunt zelf je weg zoeken of de wandeling met gedetailleerde beschrijving kopen bij de toeristische dienst.          
 

3. Wilde romantiek aan Les 2 Caps

Cap Blanc Nez

Wie de indrukwekkende krijtrotsen wil zien, hoeft daarvoor niet naar Dover. In de buurt van Calais kun je bij Les 2 Caps de bekende rotsen en kliffen ook waarnemen. Cap Blanc Nez is met een hoogte van 134 meter de belangrijkste trekpleister. Als je echt overdonderd wil worden, rij je naar het dorpje Escalles. Vanaf daar kan je naar de voet van de witte kaap wandelen. Cap Gris Nez, zo een 16 km verder naar het zuiden, is bescheidener. Je vertrekt vanuit het dorp Audresselles en vandaar volg je het 6 km lange kustpad.Bij mooi weer kun je zelfs de krijtrotsen van Dover zien.

4. Tussen vissers en boten in Nieuwpoort

Staketsel Nieuwpoort

Geen typischer plek om de zee in al zijn kracht te voelen dan aan het hoofd van het bekende 'staketsel' in Nieuwpoort. Mis vooral het bijzondere natuurgebied vlakbij niet. De veerboot bij het staketsel brengt je naar Natuurreservaat Ijzermonding. Op deze plek vloeien zoet en zout water samen waardoor er een unieke variatie in planten en weekdiertjes te zien is. De perfecte afsluiter in stijl: dwaal rond in de jachthaven en droom weg bij de soms glamoureuze boten.

En dat wandelen goed voor je is, wist je natuurlijk al. Maar we hebben goed nieuws! Je verbrandt er zelfs meer calorieën mee dan je dacht. Hier lees je er meer over.

Lees ook: 

Maak je benen in no-time summerproof

8 dingen die je herkent als je een echte reisfreak bent

3 x wandelen in alle stilte

Partner Content

Gesponsorde content