4 x de beste hotels voor een citytrip naar Londen

Een citytrip gepland naar de grootstad Londen, maar nog geen hotel gevonden? Zoek dan niet verder, want wij verklappen vandaag onze 4 favorieten.

 

1. Gezellige gevangenis: Courthouse Hotel

ShoreditchDe intieme hoekjes in de bar verraden het verleden van het Courthouse Hotel Shoreditch. Dit oude gerechtshof en politiekantoor met cellen, dient nu gelukkig voor prettiger ervaringen. In dit vijfsterren boetiekhotel vind je alles waarvan je niet eens wist dat je het wilde: van een bowling en een binnenzwembad tot een cinema en een rooftop-bar. En dat pal op de grens tussen Shoreditch en Hackney, dé hotte wijken van de Londense hipsters, vol excentrieke charme en een bruisend nachtleven.

Kamers vanaf ca. € 216/£ 178 voor 2 personen.

 

2. Join The Hospital Club

Thehospitalclub

In de typisch Britse clubs zijn normaal alleen leden welkom. The Hospital Club stelt zijn 15 logeerkamers nu ook open voor niet-leden. En die zijn behoorlijk luxueus! Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘Sleeper’ met leren vloerkleed, kunst,cocktailtrolley en regendouche? Dezefavoriete club van de Londense creatievelingen staat bovendien bekend om z’n inhouse art gallery. En je zit midden in Covent Garden. Need we say more?

Kamers vanaf ca. € 206/£ 170 voor 2 personen.

 

3. Lekkers in the Laslett

Thelaslett

The Laslett is genoemd naar de organisator van het exotische carnaval van Notting Hill. Het nieuwste hotel in deze chique wijk is gevestigd in vijf statige victoriaanse herenhuizen. Binnen combineerde designer Waldo Works curiosa van antiekhandelaren in de buurt met eigentijdse designmeubelen. Very British indeed, op een prettige eigentijdse manier. Behalve prachtkamers vind je er de Henderson bar en coffeeshop, waar je lekkers kunt degusteren van de veelgeprezen lokale chef Sally Clarke. Het hotel heeft ook een mooie bibliotheek vol

boeken over kunst, design en jong talent en een conceptstore met mode en accessoires van kleinere Londense merken.

Kamers vanaf ca. € 260/£ 215 voor 2 personen.

 

4. Socializen bij citizenM

CitizenM

Dat je een boetiekhotel ook voor een prikje kunt boeken, bewijzen de citizenM-hotels. De keten opende zopas een nieuwe vestiging bij de Tower of London. De blitse lobby lijkt verdacht veel op de ideale woonkamer. Met Vitra-stoeltjes, designboeken en iMacs, plus gratis snelle wifi natuurlijk. Het schitterende uitzicht over de Tower of London en de Tower Bridge krijg je cadeau in je kamer. Die bevat verder een regendouche en een goed bed: niks meer en niks minder.

Kamers vanaf ca. € 99/£ 82 voor 2 personen.

Op zoek naar nog meer leuke adressen in Londen? Neem dan hier een kijkje:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content