4 x uniek logeren aan de Lot

Geen zin in een strandvakantie aan een Spaanse Costa, of een all-in aan de Turkse rivièra? Laat je dan verleiden voor een rustige en authentieke vakantie in de vallei van de Lot in Frankrijk. Overdag kun je er sporten in de natuur en ’s avonds geniet je van de plaatselijke specialiteiten zoals Aligot. De nacht breng je afgezonderd door, in een bed hoog tussen de bomen, onder een deken van sterren of... onder een strodak! 

In een boomhut

Gastheer Greg en zijn ploeg staan klaar om je op hoog niveau te ontvangen. Bij Cabane De Millau slaap je namelijk in een mooie boomhut die steunt op twee oude eiken. Het grote venster kan je wegschuiven onder het dak, en zo creëer je 1 grote leefruimte op het terras, midden in de natuur. De enige geluiden die je hier hoort, zijn die van de vogels en paragliders die hier af en toe overvliegen. 
 
La Cabane de Millau Vanaf €109/nacht, maximaal 4 personen/boomhut. 
 

Wijn en bubbel

Vanaf april tot eind oktober kun je overnachten in een doorschijnende bubbel op wijndomein Le Clos d’un Jour, tussen Quercy en Périgord. Je slaapt in een rond bed en je hebt je eigen jaccuzzi op het privé terras. In dit gebied van de Lot vallei is de lucht het meest zuiver, maak dus zeker gebruik van de sterrenkijker en ga een magische nacht tegemoet! 
 
Vanaf €165/nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt.
Le Clos d’un jour ‘La Bulle’, Les escalier 47500 Sauveterre, la Lémance
 

Als een nomade

Zeer bijzonder om de nacht eens in door te brengen, is de joert. Dat is een grote ronde tent die zijn oorsprong heeft in Mongolië, maar nu zelfs al in de Lot terug te vinden zijn. De joerten van Les Haut d’Albas hebben een keuken en een privéterras, en afkoelen doe je in het binnen-of buitenzwembad. Bovenaan de joert is er een grote opening, zodat je je vanuit het comfortabele bed erg dicht bij de natuur voelt.
 
Je slaapt in een joert vanaf €84 (2 tot 6 personen per joert) , inclusief ontbijt.
Les Hauts d’Albas, Bos del Pech, 46140 Albas 
 

In een hut 

Onze favoriet is Chambre d’hôte Atypique. Zij hebben 3 speciale kamers, een tipi en een hut! Vooral de hut, Cabane Rocamadour, vinden wij het einde. Volledig uit stro en bamboe gemaakt, maar zonder in te boeten aan comfort. Chambre d’hôte Atypique bevindt zich erg centraal in de Lotvallei, en is dus ook ideaal om de streek te verkennen.
 
Je slaapt in de hut vanaf €150, inclusief ontbijt. 
Chambre d’hôtes Atypique, Le Bout du Lieu, 46330 Cabrerets 

Partner Content

Gesponsorde content