5 legendarische hotels uit bekende films

Waan je een filmster wanneer je overnacht in één van deze hotels.

Slapen in een hotel heeft altijd iets bijzonders. Zeker als je weet dat het hotel een belangrijke rol speelde in een legendarische film. In deze vijf hotels bijvoorbeeld, kan ook jij overnachten. Handige tip: ze zijn allemaal te boeken via booking.com.

The Great Gatsby – New York

New York Plaza Hotel

Drink champagne in dezelfde kamer als Leonardo Di Caprio, aka mister Gatsby. Het weelderige Plaza New York hotel was één van de decors in de kaskraker The Great Gatsby. De voorlaatste scène, waar alles in het honderd loopt, speelde zich af in één van de suites. Maar ook Gatsby’s fameuze bals werden in dit hotel opgenomen.

Lauwrence of Arabia – Spanje

Hotel Alfonso XIII

Verschillende scènes van de legendarische "Lawrence of Arabia" werden gefilmd in de centrale binnenplaats van het Hotel Alfonso XIII. Onder meer de scène in de officiersclub waar Lawrence, tot verbazing van velen, onverwacht zijn overwinning meedeelt. Het hotel is een echt pareltje, waar het traditionele Spaans interieur een moderne touch kreeg. Voel je voor een nacht de koningin te rijk!

Coco avant Chanel – Frankrijk

Grand Hotel

Fans van Coco Chanel, zullen deze film zeker gezien hebben. Maar Audrey Tautou is niet de enige die in deze film een glansrol speelt, ook Le Grand Hôtel de Cabourg is prominent aanwezig. Dit mooie hotel stelt het paleis van Deauville voor, tijdens het einde van de 19e eeuw.

Lost in Translation – Japan

Park Hyatt Tokyo

Als je deze film hebt gezien, herinner je je ongetwijfeld nog de scène waar de pas getrouwde Charlotte kennismaakt met Bob Harris. De echte ster van deze film is het Park Hyatt Hotel in Tokio, waar de meeste scenes zijn ingeblikt.

Octopussy – Indië

Taj Lake Palace in Indië

Het prachtige drijvende Taj Lake Palace in Indië speelt een cruciale rol in James Bonds Octopussy. De prijzen van dit vijfsterrenhotel zullen je aangenaam verrassen! Laat het zeker niet links liggen tijdens je trip door Indië.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content