5 must-do’s in Wallonië

Geen idee waar je dit jaar op vakantie wil? Ga dan zeker je licht opsteken tijdens de gratis vakantiebeurs ‘Wallonië in Vlaanderen’. De standhouders ontvangen je met open armen en laten je kennismaken met boeiende Waalse steden, vergeten pareltjes en de lekkerste streekproducten. Maak kennis met onverwacht Wallonië!

1. Openlucht museum Charleroi

Charleroi is verrassend anders. Wandel door de straten en je zal versteld staan van het artistieke karakter van de stad. Street artists gebruiken de lege muren en voorgevels van oude gebouwen als levensgrote kunstdoeken waardoor Charleroi tot leven lijkt te komen.
 
Office du Tourisme – Place Charles II 20 – 6000 Charleroi
 

2. De fiets op in Picardisch Wallonië 

Het nieuwe fietsknooppuntennetwerk is ideaal om Picardisch Wallonië te ontdekken. Fiets over de kleine landweggetjes en kom zo oog in oog te staan met wondermooie landschappen.
 
Office du Tourisme – Place Paul-Emile Janson 1 – 7500 Tournai

3. Skywalk 

Een bezoekje aan de grootste stuwdam van België ‘Barrage de la plate Taille’, sluit je af met een spectaculair uitzicht over het merengebied van het Land van de Meren. Op een hoogte van 107 meter sta je aan de grond genageld, en is het uitzicht eindeloos.
 
Route de la Plate Taille 99 – 6440 Boussu-lez-Walcourt
 

4. Santé!

Wie wil genieten van een lekker glaasje Waalse wijn, is bij Château Bon Baron goed gevlogen. De ambitieuze wijnen worden op een milieuvriendelijke manier geteeld, en dat proef je in het glas!
 
Château Bon Baron – Rue E Falmagne 109 – 5170 Lustin
 

5. Romantische ruïnes 

De overblijfselen van de abdij van Villers in Villers-la-Ville zijn ronduit indrukwekkend. Ga terug in de tijd en kuier door de eeuwenoude ruïnes en de geneeskrachtige plantentuin. 
 
Rue de l’Abbaye 55 – 1495 Villers-la-Ville 

Partner Content

Gesponsorde content