5 weetjes over de Pacific Crest Trail

De razend populaire film 'Wild' speelt momenteel in de bioscoopzalen. Reese Witherspoon schittert in de rol van Cheryl Strayed, die vertrekt op een tocht naar haar innerlijke zelf. Onvoorbereid trekt ze 1800km door de wildernis op het Pacific Crest Trail. Ontdek hier 5 weetjes over deze befaamde wandelroute.

1. Van Mexico tot Cananda 

De Pacific Crest Trail vertrekt aan de Amerikaanse grens met Mexico en loopt helemaal naar het noorden tot de grens met Canada. Door bossen woeden, over bergen klauteren en moerassen overbruggen, alles komt aan bod tijdens deze tocht. Geen wandeling voor watjes dus, maar wel perfect voor natuurliefhebbers met stevige wandelschoenen. 

2. Prachtige natuur verzekerd 

De wereldberoemde tocht doorkruist 25 nationale bossen, 7 nationale parken en verder nog verschillende beschermde wildernisgebieden. Natuur ontbreekt het dus zeker niet op deze tocht. Net zoals wilde dieren; geen teddyberen maar heuse joekels kun je op het pad tegenkomen.
 
PCT - Wild- Reese Witherspoon

3. Planning is alles 

Zes tot acht maanden, zolang heb je gemiddeld nodig om deze tocht te plannen. Vergunningen, slaapplaatsen, aanvullen van water en voedsel,... Een tocht van Mexico tot Canada, daar komt veel bij kijken!

4. 152 dagen stappen 

Gemiddeld doen de hikers zo’n 152 dagen over het gehele pad. Tot nu toe zijn er 3424 mensen die de héle tocht in één keer hebben afgelegd. En daarvan zijn er 68 die het nog een keer deden. 

5. Straffer dan Mount Everest 

Er zijn minder mensen die het Pacific Crest Trail in één stuk door hebben afgelegd dan mensen die de Mount Everest hebben beklommen. Een wandeling van het zuiden naar het noorden van Amerika is dus net iets moeilijker dan de hoogste berg ter wereld beklimmen. 

Partner Content

Gesponsorde content