5 x picknicken op prachtige plekken mét takeaway

De lekkerste plekjes en de mooiste manden. Of is het omgekeerd? Alleszins: hier smul je van de streek, met takeaway-picknicks!

1. Kalmthoutse Heide: hei tea

Op sommige plekken op de Kalmthoutse Heide waan je je in Afrika. Op weg ernaartoe kun
je in de zomerse bosbar De Eekhoorn aan het fietspad een ‘hei tea’ (€ 27,50) oppikken, met heerlijks als platbrood, tortilla, pulled pork en hummus. Ben je met acht of meer, dan brengt De Piknikfabrik een goedgevulde mand naar de plek van je keuze op de heide.

Meer info hier.

2. Bilzen: in de boomgaard

Op het domein van Alden Biesen kun je terecht aan de nieuwe picknicktafels in het Engels park. Of je kunt je neervlijen tussen de bomen van de grootste hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Je kunt een picknick met de lekkerste streekproducten (vanaf € 16,50) vijf dagen vooraf bestellen bij Toerisme Bilzen en daar afhalen.

Meer info hier. 

3. Antwerpen: dekentje in het park

Hartje Antwerpen kun je op zaterdagen een picknickmand afhalen bij brouwerij De Koninck (€ 35 voor 2 personen). Aan de kiosk van het kleine Albertpark of Harmoniepark vlakbij spreid je je dekentje en tover je het lekkers uit de mand: charcuterie van Butcher’s Store, kazen van Van Tricht, Antwerpse handjes, brood, pistolets en natuurlijk ook bier, glazen, borden en bestek. Liever een groter park ? Trek dan naar Den Brandt waar je in het koetshuis bij Murni brood met hummus of guacamole kunt afhalen, een oosterse salade of een avocadotoast. Het ijskarretje zorgt voor je dessert.

Meer info hier

4. Wenduine: in de duinpan

Tussen De Haan en Wenduine ligt 12 km strand met 160 hectare duinbossen. Zelfs in de drukke zomermaanden heb je er ruimte genoeg. Vlij je neer in een duinpan en hoor het ruisen van de zee, het krijsen van de meeuwen... Een picknick afhalen kan bij Eetboetiek Poincaré in De Haan. In de gekoelde draagtas zit charcuterie, kazen van de streek, huisgemaakte tapenades, hummus met grissini, carpaccio en een salade (€ 45 voor 2 personen). Mag het wat chiquer, dan ga je voor de picknicktas met oesters, salade van kreeft en een fles rosé (€ 80 voor 2 personen).

Meer info hier.

5. Lier: vlaaikes langs de Nete

Bij Visit Lier haal je een mand vol Liers lekkers op (vanaf € 8,50 tot € 17, twee dagen vooraf te bestellen). Inclusief vlaaike, natuurlijk. Dit kruidig gebakje met kandijstroop is een van de oudste streekproducten uit de provincie. Trek met je culinaire buit naar de Sionbrug of zet je aan de jachthaven van Emblem langs de Nete.

Meer info hier. 

Meer adresjes in de natuur:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content