5 x wow-hotels op onvergetelijke plekken in Kopenhagen

Je wil verblijven in een van de hotels in Kopenhagen, en het mag allemaal net wat meer kosten? Dan logeer je op een onvergetelijke plek! De nieuwste lichting boetiekhotels zorgt daar gegarandeerd voor.

The Krane: 360° uitzicht

Er is één kamer, maar wat voor één! Je logeert in de exclusieve, strak ingerichte bovenruimte van een havenkraan. Het Deense meubilair is prachtig, en omdat het volledige interieur zwart is, komt het uitzicht perfect tot z’n recht. Zowel vanuit de slaapkamer, de lounge als de balkons kijk je uit over de oude haven van Nordhavn en de zee. Een concierge staat ter beschikking, bezorgt het ontbijt en geeft tips. Je kunt op pad met de klaarstaande fietsen, je krijgt een selectie champagne en wijn, en vanaf 17u kun je de wellness in. Zeker weten één van de meest indrukwekkende hotels in Kopenhagen!

Hotel Kopenhagen The Krane

The Krane, Skudehavnsvej 1, twee nachten aan € 2.500 voor 2 pers.

Ottilia: Leven in de brouwerij

Iconischer wordt het niet: het gloednieuwe vijfsterrenhotel Ottilia zit in de voormalige Carlsberg-brouwerij. Nu drink je er gratis een glas wijn (of een paar) tussen 17u en 18u in de rooftopbar (of een Deense gin op het terras), kuiert langs de kunstwerken, geniet van de schoonheid van dit industriële pand in de Dipylon-hal met twintig meter hoog plafond, en opent je deur met je smartphone.

hotel Kopenhagen Ottilia

Ottilia, Bryggernes Plads 7, kamers vanaf DKK 1070/€ 144 voor 2 pers.

Nobis: Tijdloze klasse

Een eigentijds grand hôtel. Dat krijg je als een historisch gebouw in het hart van de stad (het koninklijk muziekconservatorium) laat renoveren door de Deense sterarchitect Gert Wingårdh en voorziet van een designinterieur. De gasten kunnen genieten van luxueuze kamers, maar ook van een marmeren spa. En een nieuw restaurant, Noi. Dat is nu al een favoriet van foodies en van internationale gastchefs.

Hotel kopenhagen nobis

Nobis, Niels Brocks Gade 1, kamers vanaf DKK 1980/€ 265 voor 2 pers.

Nimb: Sprookje in Tivoli

Tivoli is een van de oudste pretparken ter wereld. In de winter feeëriek verlicht, ’s zomers extra laat open met stemmige concerten. In dat tijdloze sprookje ga je zelf helemaal op als je logeert in Nimb, een oosters paleis in de Tivoli-tuinen. Je slaapt er in een hemelbed, kiest uit vijf restaurants met elk hun eigen specialiteit (smørrebrød, groenten, visgrill, taartjes of Franse klassiekers) en geniet van de perfecte service, tot en met de open haard in je kamer die voor je wordt aangestoken. Voor hoeveel dagen word jij prinses?

hotels kopenhagen nimb

Nimb, Bernstorffsgade 5, kamers vanaf € 375 voor 2 pers.

Manon les Suites: Is dit Bali?

Hier is het binnenzwembad de plek waar je mond openvalt. Alle kamers komen uit op de pool in een weelderige jungle, tussen exotische planten met parasols en lantaarns. Na de stadsdrukte waan je je met vakantie op Bali. Die stijl is doorgetrokken in de ruime suites. Op de hoogste verdieping zit nog een troef, het bio-restaurant. Dit hotel maakt deel uit van de eco-bewuste Deense keten Guldensmeden. Begin 2020 opent hun nieuwste telg, Bryggen, in de gelijknamige wijk. In alle hotels van deze keten zijn de badkamerproducten verpakt in recycleerbaar materiaal, werkt de verlichting op sensoren, en op je kamer staat een recycleerbare fles klaar die je kunt vullen met kraanwater.

hotels kopenhagen manon les suites copy

Manon les Suites, Gyldenløvesgade 19, suites vanaf € 187 voor 2 pers.

Feeling + Feeling GOLD Kopenhagen

Iedereen die er al is geweest, komt er enthousiast van terug. Geen wonder, Kopenhagen is dan ook hét voorbeeld van een metropool op mensenmaat. In deze Gold-editie zie je waarom. Er zijn mooie fietsroutes, een exclusief interview met Mikael Colville-Andersen, stadsplanner en wereldberoemd urbanist, en zoals jullie van ons gewend zijn: de beste adresjes om te slapen, te eten en te shoppen in een van de mooiste hoofdsteden van Europa.

Feeling + Feeling GOLD Kopenhagen, nu in de winkel!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content