5x ecologisch reizen

Wil jij ook eens verantwoord reizen waarbij je het milieu zo veel mogelijk spaart en toch de lokale bevolking steunt? Dan zijn deze 5 eco-toeristische bestemmingen het bezoeken waard. 

Eco-toerisme is op weg naar succes. Uniglobe brengt je naar de mooiste plekjes ter wereld waar je kunt genieten van mens en natuur zonder je voetstap achter te laten.

Palau1. Palau

Palau is een eilandnatie vlak naast de Filippijnen. Het is één van de populairste duikbestemmingen ter wereld. In de kristalheldere zee vind je een kleurrijke onderwereld terug met meer dan 500 verschillende soorten koralen en 1.400 soorten vissen. Eens aan land, kun je genieten van een gezellige strandwandeling of van een stevige tocht door de ongerepte jungles. 

Noorwegen2. Noorwegen

De afgelegen ligging en strenge milieuvoorschriften hebben ertoe bijgedragen dat de schoonheid van de Noorse fjorden bewaard bleef. Met hun besneeuwde bergen, stromende watervallen en heldere meren zijn de fjorden nog steeds één van 's werelds meest indrukwekkende trekpleisters. Toeristen kunnen er wandelen en fietsen in de bergen of rustig een boottochtje meepikken aan de bergachtige kust.

Costa Rica3. Costa Rica

Voor een zonnige reis kun je terecht in Costa Rica. Het land staat synoniem voor eco-toerisme. De mistige nevelwouden, zwarte zandstranden en bruisende rivieren zijn ideaal voor avonturiers. Je vindt er de gekste dieren terug: van apen tot jaguars en zeeschildpadden. Bovendien heb je er een ruime keuze uit groene hotels, resorts en lodges.

Kerala4. Kerala

He kleine staatje Kerala, gelegen aan de zuidwestelijke kust van India, wordt ook wel eens 'Gods Eigen Land' genoemd. Heerlijk witte stranden en weelderige wouden staan garant voor een prachtige natuurreis. Kerala is India's meest ongerepte uithoekje en tevens de thuishaven van meer dan 10.000 plantensoorten.

Kenia5. Kenia

Kenia is stilaan een vaste waarde als je houdt van natuur en lokale bevolking. Geniet van een rit doorheen de uitgestrekte velden en maak kennis met de plaatselijke olifanten of leeuwen. Bovendien kun je er ook de locals een bezoekje brengen. Zij zullen je met open armen ontvangen in het dorp. 

Partner Content

Gesponsorde content