5x Franse logeeradresjes op weg naar het zuiden

Uren geconcentreerd in de auto zitten, filerijden, ... De tocht naar je vakantiebestemming kan het vakantiegevoel vaak aardig bederven. Om relaxed en uitgerust op je bestemming aan te komen, kan een pauze onderweg wonderen doen. Trek jij deze ook met de auto naar het zuiden? Dan is een van volgende adresjes vast iets voor jou!

1. Onderweg van Parijs naar San Sebastian

Op de weg tussen Parijs en San Sebastian ligt in het hart van de Loire de stad Amboise. Hier kan je terecht in La Maison Blanche, een chambre d'hôtes in een manoir uit de zeventiende eeuw. Dit gezellige adresje biedt plaats aan vier kamers en 's ochtends kan je er genieten van vers brood van de dag en confituren uit de streek in originele combinaties. Bovendien maakt het omliggende park van La Maison Blanche de ideale uitvalsbasis om even op adem te komen tijdens de rit naar het zuiden.

Manoir de La Maison Blanche: Rue de l'Epinetterie 18, 37400 Amboise www.lamaisonblanche-fr.com

Maison Blanche

2. Onderweg van Parijs naar de Pyreneeën

Wanneer je naar de Pyreneeën trekt, passeer je in de buurt van Bessines-sur-Gartempe. Hier ligt Château Constant, een prachtig kasteel dat je onmiddellijk meeneemt naar het verleden met z'n antieke verlichting, houten hobbelpaardjes en badkuipen op pootjes. In de keuken, waar telkens een internationaal getint diner bereid wordt, staat de gastvrouw zelf achter het fornuis.

Château Constant: Avenue 11 de novembre 1918, 87250 Bessines-sur-Gartempe – www.chateau-constant.com

Château Constant

3. Onderweg van Parijs naar Perpignan en de Côte d'Azur

Op je tocht richting Perpignan en de Côte d'Azur kom je in het hartje van de Pays de Tronçais het charmante dorpje Meaulne tegen. Hier bevindt zich het kleinschalig hotel-restaurant Au coeur de Meaulne. Het hotelletje heeft verzorgde, comfortabele kamers en het restaurant biedt een creatieve, eigentijdse keuken toegewijd aan verse seizoensproducten. Au coeur de Meaulne wist zelfs een plaatsje te bemachtigen in de MIchelingids bij 'beste adressen met een bescheiden prijs'. 

Au coeur de Meaulne, Rue de l'église 20, 03360 Meaulne www.aucoeurdemaulne.com/index.php/nl/hotel

Au coeur de Meaulne

4. Onderweg van Luxemburg en Reims naar de Côte d'Azur

Wanneer je van Luxemburg en Reims richting de Côte d'Azur rijdt, is een overnachting in Hôtel De La Poste in Langres het overwegen waard. Hoewel het gebouw vaak van eigenaar veranderde, is het sinds 1575 wel altijd een hotel geweest. Het hotel beschikt ook over een restaurant waar je elke dag kan genieten van menu's in buffetvorm of een diner à la carte. 

Hôtel De La Poste: Place Ziégler 8-10, 52200 Langres                       www.hoteldelaposte.info

Hotel de la poste

5. Onderweg van Luxemburg naar Basel

Wanneer je richting Basel rijdt vanuit Luxemburg, passeer je het bruisende Strasbourg. Romantik Hotel Beaucour vormt het perfecte decor voor een nachtje uitrusten om de tocht de dag nadien verder te zetten. Dit hotel doet denken aan een minidorpje in typische Elzasserstijl en ligt op enkele minuten wandelen van het stadscentrum. Romantik Hotel Beaucour biedt een comfortabele en ontspannen ervaring met kamers en ontbijt tot in de puntjes verzorgd.

Romantik Hotel Beaucour: Rue des bouchers 5, 67000 Strasboug                           www.hotel-beaucour.com

Hotel Beaucour

Bron: Halfweg

Lees ook: 

Wegdromen in Normandië

Zomertip: heerlijk wegdromen aan de meren van de Savoie

Citytrip Nice: 8x slapen, eten en shoppen

Partner Content

Gesponsorde content