7 keer nachtleven in München

München staat bekend van zijn Oktoberfest. Wil je niet wachten tot de herfst om een citytrip te boeken naar deze mooie stad? Dan zijn hier acht elegante uitgaansadressen om het Oktoberfest op alternatieve wijze te vieren. 

1. High society spotten

In Käfer Wies’n-Schänke viert de high society van München geheel in stijl het Oktoberfest. Deze tent is inmiddels een begrip en niet meer van het bierfestival weg te denken. Kijk niet gek op als je plots zij aan zij staat met een van de voetballers van Bayern München. Reserveren is verplicht.

Käfer Wies’n-Schänke – Matthias-Pschorr-Straße 1

Käfer Wies'n-Schänke

2. Live jazz voor iedereen

Cocktails en jazz gaan goed samen. In Jazzclub Unterfahrt worden dagelijks live jazz concerten gegeven door grote namen uit de jazzwereld, maar ook door creatieve nieuwelingen. En de cocktails zijn overheerlijk.

Jazzclub Unterfahrt – Einsteinstraße 42

Jazzclub Unterfahrt

3. Cocktails nippen

Bier hebben ze zeker, maar daarom ga je niet naar Bar Centrale. Hier kom je als zin hebt in een cocktail of een aperitiefje. Geniet aan het einde van de dag bijvoorbeeld van een Spritz Special of verwen jezelf met een Cosmopolitan, de favoriete cocktail van de dames uit de televisieserie Sex and the City.

Bar Centrale – Ledererstraße 23

Bar Centrale

4. Elegant loungen

Designhotel Louis Hotel ligt midden in het centrum van München. De voorgevel van het hotel doet nauwelijks vermoeden dat het interieur binnen hip, licht en trendy is. De service is eersteklas, net als de elegante en verrassende cocktails in de Emiko Bar.

Louis Hotel – Viktualienmarkt 6

Louis Hotel

5. Chique diner met uitzicht

Restaurant Brenner is inmiddels een begrip in München. Het restaurant aan de chique Maximilianstrasse wordt dan ook door de week druk bezocht. De sfeer is fijn, ondanks de grote ruimte. Vanaf je plaats kun je genieten van een heerlijk glas wijn en toekijken hoe de chef-koks het eten in de open keuken bereiden.

Brenner – Maximilianstraße 15

Brenner

6. Dansen in de beurs

Het kosmopolitische Heart is gevestigd in het meer dan 110 jaar oude beursgebouw. Waar ooit aandelen werden verhandeld, kun je nu lekker eten en de fijnste drankjes drinken. En voor wie wil, kan er ook worden gedanst.

Heart – Lenbachplatz 2

Heart

7. Chillen met chocolademelk

Wie zin heeft om aan het einde van de dag op een sofa uit grootmoeders tijd te chillen, kan naar Café Trachtenvogl gaan. Plof neer, bestel een Tegernseer-biertje en geniet van de intieme sfeer van het café. En mocht je geen zin hebben in bier? Dit café staat ook bekend om z’n vele verschillende soorten chocolademelk. 

Café Trachtenvogl – Reichenbachstraße 47

Café Trachtenvogl

Partner Content

Gesponsorde content