Home Lifestyle Reizen 7 top cruisebestemmingen
7 top cruisebestemmingen

Altijd al eens op cruise willen gaan, maar kan je niet kiezen uit het ruime aanbod? Wij zetten voor jou 7 cruises op een rijtje, die je zin doen krijgen om op vakantie te gaan en die je meevoeren langs prachtige natuur en idyllische dorpjes.

Cruise 1: Riviercruise op de Mekong

Maak een cruise op de Mekongdelta tussen Cambodja en Vietnam en vaar langs historische tempels zoals Angkor Wat in Siem Raep of kleine authentieke vissersdorpen. Bezoek de gebieden in Vietnam waar de Vietcong actief was gedurende het Vietnamconflict of ga op visite bij de Boeddhistische kloosters in Cambodja.

Cruise 2: De Mississippi

Met de American Queen van de American Queen Steamboat Company kun je een cruise maken op de Mississippi. De radarboot is zes dekken hoog en 2,5 maal breder dan Europese riviercruiseschepen. Verken Amerika vanop het water, ontdek de prachtige natuur en laat je meeslepen door de Mississippi langs tal van charmante plekjes.

Cruise 3: Alaska

Adembenemende natuur vind je in Alaska. Spot orka's, vaar langs gletsjers in het Glacies Bay National Park met zijn groene wateren of bezoek fjorden en kustplaatsen zoals Juneau of Skagway. De natuur is overweldigend en je hebt een ruime keuze aan cruises. Zo heb je bijvoorbeeld Holland America Line die je voert langs de mooiste gebieden. Een cruise is ook te combineren met een trip naar bijvoorbeeld Denali waar je kunt overnachten in een kasteel in de bergen.

Cruise 4: De Noord-Amerikaanse Stille Oceaankust

Een cruise die dikwijls vergeten wordt, is de cruise langs de Noord-Amerikaanse Stille Oceaankust. Zo kun je halthouden bij populaire plekken zoals San Francisco of Los Angeles of vanuit Vancouver vertrekken om pas halt te houden in San Diego. Een bijkomend voordeel is de lage prijs, die slechts de helft bedraagt van een gewone Alaskacruise.

Cruise 5: Trans-Atlantische zomervaarten

Nostalgie met de trans-Atlantische overvaart, dé klassieker onder de cruiseschepen. De cruise heeft het ontstaan te danken aan immigranten die hun geluk gingen zoeken in de 'Nieuwe Wereld'. Met het schip Queen Mary 2 vaart Cunard Line over en weer op de Atlantische Oceaan met New York als ultieme bestemming.

Cruise 6: De zuidelijke Caraïben

Bezoek de idyllische kleine eilandjes aan de kust van Zuid-Amerika en ontdek de felle Caraïbische kleurtjes. Geniet van de warme sfeer en ontdek er de ongerepte natuur en minder bekende eilandjes. Vele eilanden in het zuidelijke Caraïben hebben Europese invloeden zo wordt er in Barbados bijvoorbeeld links gereden net als in Engeland.

 

Cruise 7: De Griekse eilanden

Kies voor een cruise rond de Griekse eilanden bekend om zijn witgekalkte huisjes met blauwe koepels. Ontdek het eiland Patmos met zijn Johannesklooster of kies voor rhodos met zijn middeleeuwe burchtwal. Maak een stop bij het trendy stadje Mykonos met zijn chique boetieks met topmerken als Gucci, Louis vuitton en Chanel.