8 designadressen in Keulen

Keulen is een ideale citytripbestemming voor liefhebbers van cultuur en design. Wij zijn dol op de wijk Belgisches Viertel, met z'n unieke shops, hippe horeca en gezellige pleintjes. Hierbij onze favoriete 8 adressen in deze hotspot. 

1. Kunst in de fabriek

Deze kunstgalerie met bar is gelegen in een charmante fabriek en toont stedelijke hedendaagse kunst. Arty Farty Artspace heeft ook een ouder broertje, de Arty Farty Gallery, dat net iets buiten het Viertel ligt en zich op muurschilderingen en installaties focust.

Arty Farty Artspace – Maastrichter Strasse 49

Arty Farty Gallery – Lichtstrasse 26

Arty Farty

2. Vintage biertje

Het vintage-artistieke Salon Schmitz is een van de populairste cafés van de stad. Fijn om er in de zon op een terrasje te zitten of om binnen de sfeer te snuiven. Als je iets wilt eten, wordt dat bij de buren, Meztgerei Schmitz, gehaald en naar je tafeltje gebracht. En als je wilt feesten, dan is dansclub Coco Schmitz onder het Salon de place to be. Intiem, retro, gezellig.

Salon Schmitz – Aachener Strasse 28 en 30

Salon Schmitz

3. Taschen

De boeken van Taschen zijn al even beroemd als de kunstenaars en fotografen die erin staan. De winkel van deze uitgeverij is niet te missen als je houdt van kijkboeken, kunst, mode, design en fotografie. Hun nieuwste uitgaven gaan over de rock-’n-roll van The Rolling Stones, de carrière van Barbra Streisand en de foto’s van Annie Leibovitz.

Taschen – Hohenzollernring 28

Taschen

4. Artistieke sushi

Als je helemaal op kunst en design bent gefocust, verdien je ook een decoratieve maaltijd zoals sushi. Een hartelijke bediening, ultraverse vis en democratische prijzen maken het Japanse restaurant Kyoto tot buurtfavoriet. Hier kun je lunchen, dineren of afhalen.

Kyoto – Brüsseler Strasse 12

Kyoto

5. Gezegend slapen

Slapenin het Belgisches Viertel? Datdoe je in ons favoriete Hotel Hopper, een voormalig klooster dat werd omgebouwd tot een stijlvol designhotel. De minimalistische kamers zijn klein, maar piekfijn verzorgd. Met wellnesscentrum en prachtig terras in de tuin.

Hotel Hopper – Brüsseler Strasse 26 – Vanaf € 85

Hotel Hopper

6. Gezellige designgigant

Klassiek, modern en futuristisch design: bij de gigant Pesch Wonen vind je het allemaal onder één dak. Alles is gezellig en huiselijk opgesteld, zodat je wel in de winkel wilt wonen. Geen wonder dat interieurontwerpers en stylisten hier inspiratie komen opdoen.

Pesch Wonen – Kaiser-Wilhelm-Ring 22

Pesch

7. Mooi op je muur

‘We style your wall’, dat is het motto van walk-in galerie Pimp my Flat, op vijf minuten lopen van het Belgisches Viertel. Een laagdrempelig kunstadresje, waar je fotografie en grafisch werk in verschillende afmetingen kunt kopen om je huis mee te verfraaien.

Pimp my Flat – Kettengasse 2

Pimp My Flat

8. Fifties Americana

Een must-do adresje voor wie houdt van Amerikaans design uit de jaren vijftig. Franta is al twintig jaar een vaste waarde in het Viertel voor vintage meubelen, jukeboxen, telefoons, horloges... De designobjecten hier worden trouwens ook vaak gehuurd voor films, tv-series en theater.

Franta – Maastrichter Strasse 18

FRANTA

Partner Content

Gesponsorde content