Er rest ons nog een maand, en dan is de zomervakantie voorbij. Jouw reis al achter de rug maar toch nog nood aan een mini-vakantie? Geen betere plek om die te spenderen dan aan onze Belgische kust. Wij kiezen resoluut voor de Koningin der Badsteden Oostende en tippen je graag 9 zomerse to do’s.

Ook in Knokke valt er heel wat te beleven tijdens de zomer. Deze adresjes kende je er vast nog niet.

1. Bistro Bottarga

De populaire Bistro Bottarga heeft een ware metamorfose ondergaan. Tijdens de kalme wintermaanden werd het interieur volledig vernieuwd. Het resultaat is schitterend: eigentijds en gezellig. Geen wonder dat dit een van de lievelingsplekjes is van andere chefs. Je komt hier voor de Belgische klassiekers én wereldse gerechten die broederlijk naast elkaar staan op de menukaart.

BISTRO BOTTARGA – Albert I Promenade 64c, Oostende

2. Brooklyn

Brooklyn is uitstekend vertegenwoordig aan onze kust en daarbuiten. Maar met winkels in Oostende, Knokke en Brugge hoef je het binnenland niet meer in. Je shopt er heel veel trendy denim, maar daarnaast vind je er ook übervrouwelijke labels als Sessùn, of de hippe zonnebrillen van Komono.

BROOKLYN – Kapellestraat 80, Oostende

3. Gino Boutique

Gino Boutique is een lifestyleboetiek met de nadruk op originele fietsspullen. Naast de nieuwe collectie van The Vandal hebben ze nu ook de Belgische collecties Bitch Please en Just Another Hero. Ook minder fanatieke fietsers komen hier aan hun trekken.

GINO BOUTIQUE – James Ensorgaanderij 20-22, Oostende

4. Viva

Easy-to-wear, modieus en toegankelijk. Met verschillende filialen aan de Belgische kust legt Viva het accent op betaalbare mode in een nieuw en hedendaags kader. Simpele, maar moderne silhouetten voor haar (o.a. Betty Barclay, Beaumont en Gerry Weber) en hem (o.a. Van Gils en Pierre Cardin).

VIVA – Marie-Joséplein 11, Oostende

5. Delphine Oostende

Flatterende swimwear, made by Simona Barbieri. Dat label vind je bij Delphine Oostende. Hier helpen ze jou aan een badpak dat perfect past bij jouw figuur. Kiezen wordt de kunst, uit andere topmerken als Chantelle, Marlies Dekkers, Marie Jo, en PrimaDonna.

DELPHINE OOSTENDE – Alfons Pieterslaan 82, Oostende

6. Ferm

Voor wie op zoek is naar dat tikkeltje méér, is boetiek Ferm een adresje dat zeker kan bekoren. Het is een Scandinavisch geïnspireerde conceptstore in Oostende voor mannen- en vrouwenkleren. Bovendien vind je hier ook leuke accessoires en decoratie.

FERM OOSTENDE – Vlaanderenstraat 5, Oostende

7. Oosteroever

Een kunstzinnige overzetboot, gecustomized door Roger Raveel, brengt je gratis naar de Oosteroever waar, ver van de stadsdrukte, een andere wereld op je wacht. Een eindeloos duinenlandschap, vuurtoren Lange Nelle en Fort Napoleon waar je vanaf het terras een bevoorrecht uitzicht op al dat moois geserveerd krijgt.

VEERVERBINDING wester (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) – oosteroever (het Maritiem Plein)

8. Talking Heads

Bij Talking Heads wordt je huid en haar verwend, geknipt en gestyled in een rustgevend kader. Ze bieden hier o.a. ook manicure, een gezichtsverzorging van 120 min en een destress massage van je hoofdhuid, schouders en een nekmassage aan. Geniet van essentiële oliën en pure aroma’s die lichaam en geest stimuleren. De efficiënte en organische producten kun je ook meenemen naar huis zodat je kapsel mooi en gezond blijft.

TALKING HEADS – Dokter Eduard Moreauxlaan 199, Oostende 

9. Footloose de musical

De originele musicalversie van Footloose loopt nog tot 6 augustus in het Kursaal en is écht een aanrader. De muziek wordt live gespeeld op het podium door de 17 Engelstalige acteurs en ook de zang en dans zijn fenomenaal. Ticketjes koop je aan 44 tot 69 euro. Alle benen los!

Footloose The Musical – Kursaal Oostende, Monacoplein

Meer plezier aan de kust