Een shampoo en conditioner, een kleine naaikit en een schoenborstel… Je vindt heel wat handige crèmpjes en tools in je hotelkamer. Maar een tandpasta ligt er nooit, hoe komt dat eigenlijk? Travel + Leisure zocht het uit.

Er zijn verschillende verklaringen voor het gebrek aan tandpasta. Een eerste is een beetje vreemd. Hotels worden nooit beoordeeld op hun tandpasta, daarom leggen ze die ook niet neer in hun badkamer. Al valt daar natuurlijk over te discussiëren, want er wordt inderdaad via hotelvergelijkingssites inderdaad nooit beoordeeld op tandpasta’s, maar dat is natuurlijk ook omdat ze er simpelweg niet zijn. Een beetje een loos excuus dus.

Een andere reden ligt meer voor de hand. Het zou namelijk te duur zijn om in elke hotelkamer een tube tandpasta neer te leggen. Bovendien is het moeilijk te onderscheiden door een tandpasta: er is weinig onderscheid op het gebied van tandpasta. (Al is dat voor een schoenborstel natuurlijk ook zo…) Tenslotte zou er geen tandpasta liggen omdat de meeste gasten er niet naar vragen…

Toch maar altijd je tandpasta meenemen als je op reis vertrekt dus.

Meer weetjes over het hotel: