Blog: Aardbeienroute Hoogstraten

Met veel trots stelt Hoogstraten zijn nieuwe aardbeienroute voor. Aangezien het seizoen van de fietsers aan het aanbreken is, mag deze toeristische stad niet achterblijven met zijn fietsroutes. Stagiaire Talitha ging naar de persconferentie en fietste een stukje mee.

Het is een bewolkte, winderige dag, wanneer ik vertrek naar Hoogstraten. Ik vrees voor het ergste, want ik heb mijn regenjas niet bij. Na een uur rijden is het tot mijn grote opluchting nog niet aan het regenen. Mijn gps geeft aan dat ik er ben. Dit had ik niet helemaal verwacht. In the middle of nowhere stap ik uit mijn wagen. De omgeving is prachtig. Ik zie enkele mensen gehaast de bocht om wandelen. Daar moet het zijn, denk ik in mijzelf.

Weer een verrassing: de persconferentie is in een serre! Ik sta persoonlijk wel open voor innovatieve dingen, maar de serre is nogal aan de krappe kant. Er is een klein tentje bijgezet, maar daar kunnen ook niet echt veel mensen in. Er worden heerlijke aardbeien rondgebracht, gedompeld in chocolade. Super lekker!

Even later begint de persconferentie. Iedereen probeert een goed zicht te krijgen op de burgemeester wanneer ze haar speech begint. "Toerisme is een werkwoord" zegt ze. Iets later valt het doek van de nieuwe fietsroute en er volgt applaus. "En dan nu tijd om te fietsen" zegt de burgemeester vrolijk.

Op onze gehuurde fietsen begeven we ons naar knooppunt 13, het eerste deel van de fietstocht. Onderweg fietsen we over bruggetjes en langs velden en rivieren. Enorm rustgevend zo een fietstochtje. Onderweg stoppen we bij een aardbeienautomaat. Twee euro voor een doosje. Dat valt goed mee. Ook deze aardbeien zijn heerlijk en zonder chocolade deze keer. Een pak beter voor de lijn.

Na zo'n twee uur fietsen zit het erop. Heerlijk uitgewaaid, wandel ik terug naar mijn wagen. Hoogstraten mag terecht trots zijn op haar mooie natuur. Misschien probeer ik volgende keer wel de route van 40 kilometer. Maar dan wel op een mooie, zonnige dag!

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content