Chef mode Els Keymeulen test uit: een weekendje weg bij Manoir de Lébioles in Spa

Omdat ‘van horen zeggen’ voor ons niet volstaat, gingen we zelf de mooiste spa’s in en rond België testen. Een eerlijk verslag van een heerlijk rondje wellness. Vandaag aan de beurt: Manoir de Lébioles in Spa.

In het hart van onze Ardennen vind je, na dik anderhalf uur rijden vanuit Antwerpen, een prachtig, filmwaardig kasteel met aanpalende gemanicuurde tuinen én een helikopter-landingsplaats. De Manoir in Spa heeft een eigen wapenschild, met daarop de uit het Latijn vertaalde spreuk ‘There’s more to it than meets the eye’: hier is de luxe discreet, maar overal. In de prachtige receptieruimte, met kroonluchters en blik op de weidse omgeving, in de spa met producten van Valmont en Babor,  in de suites, die uitgeven op de tuin en allemaal ingericht zijn met luxe materialen en sobere kleuren. Ik ontdek pas op het einde van mijn verblijf dat dit kasteel – ooit eigendom van een geheime zoon van Leopold I – vroeger ‘het Versailles van de Ardennen’ werd genoemd. Ik kan het zelf niet beter zeggen.

De kamer

Wij krijgen kamer dertien: normaal vraag ik dan om te ruilen (ik ben bijgelovig, maar dat had je al door), maar nu besluit ik toch maar te blijven – de kamer is namelijk prachtig. Er is een salon, een bureau waarop vers fruit en water is uitgestald, een ruime badkamer met douche en bad op pootjes en uiteraard een kingsize bed met kraakwitte dons. De kleuren zijn gedempt, het uitzicht is weids en een zen-ervaring op zichzelf. De privacy hier is volledig: elke kamer zit in een eigen vleugel van het hotel, zodat je in de gangen geen andere gasten tegenkomt. Wel zo fijn als je in je badjas van de spa komt.

Het restaurant

Het restaurant zit opzij van de receptie en is knus ingericht met ronde tafeltjes, grote hanglampen en kaarsjes. Er is een vast menu van vier gangen voor € 79; als je de bijpassende wijnen wilt, betaal je 40 euro extra. We proeven bisque van kreeft, zeebaars met kaviaar, wagyurund en een aardbeidessert en echt waar: de keuken is fenomenaal. Kraakvers, verrassend modern, puur en vrij licht: alleen al voor het restaurant is dit hotel een bezoek waard.

De spa

De spa is voorzien van enorme ramen rondom, waardoor je haast een 360°-panorama op de omgeving hebt. Er is een ruim zwembad met ligbedden errond, er is een sauna, een ijsmachine (om je af te koelen, niet om te eten) en er zijn flink wat cabines waar je van een behandeling kunt genieten. Ook hier zijn de kleuren gedempt en is het voor en na je verzorging zalig vertoeven. Eén aandachtspuntje: telefoons zijn niet verboden in de spa; van mij mag dat gerust wél – als ik aan het zennen ben, hoef ik geen iPhone in de buurt.

De signatuurbehandeling

Er zijn in de spa van Manoir de Lébioles niet één, maar twee signatuurbehandelingen. Ik krijg eerst een uur lang een gelaatsverzorging met de producten van Valmont. De behandeling is klassiek opgebouwd: reiniging – scrub – gezichtsmassage – masker, maar de details en de producten maken het verschil. Zo wordt mijn gezichtsmasker na afloop even op mijn handen gelegd, en is de reiniging met een soort wolkig schuim een zaligheid. Na de gelaatsverzorging moet ik van cabine wisselen voor de massage – dat voelt als een onderbreking, maar ik ben snel weer ontspannen. De massage, met Babor-oliën, is wonderlijk goed. Je moet zelf goed aangeven wat je wilt, want de masseuse stelt weinig vragen, maar ze doet het wel perfect. De juiste druk, extra aandacht voor vermoeide schouders en een heerlijke voetmassage – dat ze hier hun vak kennen, is wel duidelijk. Ik ben overigens, voor wie het zich afvroeg, niet aan het papieren broekje kunnen ontsnappen – maar dat is een detail.

Manoir de Lébioles, Domaine de Lébioles 1‑5, Spa. manoirdelebioles.com

Ik probeerde de gelaatsverzorging ‘Sources des Bisses – Hydratation’ van 60 minuten, met producten van Valmont (€ 150). De signatuurmassage van de spa is de ‘Modelage Relaxant’ van 50 minuten (€ 89). Wij sliepen in de prachtige suite Manorial (€369 per nacht); kijk zeker op de website voor arrangementen en seizoensdeals.

 

Meer zen:

Foto’s door: Rutger Beckers E.A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content