De 10 hotspots in Lissabon

Lissabon is dé plek voor een aanstekelijk zuiders zomergevoel. Wij verklappen 10 zomerse hotspots in deze swingende stad.

1. Feestelijke rooftopbar

Sommige plekken hebben het helemaal. Le Chat is een glazen pand met terras naast het Museum voor Antieke Kunst. Hier verpoos je rustig bij een salade, een broodje of funky hamburger. Cocktail bij de hand en laat het feest maar beginnen want bij zonsondergang en later op de avond zijn er ook geregeld deejay-sets. Zeiden we al dat je vanaf deze rooftopbar een panoramisch uitzicht over de Taag hebt?

Le Chat – Jardim de 9 Abril – Janeles Verdes.

Le Chat

2. Koninklijk ijs

Geen zomergevoel zonder ijs. De ingeweken Italiaanse familie Santini maakt al meer dan 60 jaar het beste ijs van Portugal. Zelfs de Spaanse koninklijke familie is fan. Het recept is, uiteraard, een goed bewaard geheim. Mis zeker de fruitige smaken niet. Behalve in hartje Lissabon is er ook in de badplaatsen Cascais en Estoril een Santini-ijssalon.

Santini Chiado – Rua do Carmo 9.

Santini Chiado

3. Bohemien relaxen

Wat een kleurige bohemiensfeer! Wat een uitzicht over de rode daken van de oude stad! Dit terras zouden de locals nog het liefst voor zichzelf houden. In een licht verteerbaar Indisch decor, met bomen die voor schaduw zorgen, proef je in de Lost In Esplanada Bar toasts, sandwiches en wraps die net iets kruidiger zijn of vegetarische hapjes en onweerstaanbare verse limonade. In het weekend zijn er live optredens. Heel relaxed.

Lost In Esplanada Bar – Rua Dom Pedro V 56.

Lost in Esplanada Bar

4. Architecturale beachwear

Voor stijlvolle beachwear die de uitbundige kant van Portugal niet kan verstoppen, moet je bij Cantê zijn. Het jonge merk is het geesteskind van architecten Mariana Delgado enRita Soares, die liever mooie lijnen in badpakken en bikini's uittekenen. Een zonnig label om in stijl aan het strand te gaan flaneren.

Cantê Lx – Rua Bartolomeo Dias 134A – Belém.

Cantê Lx

5. Pakhuis wordt place to be

Is het een wijn- en ginbar? Een cultuurhuis? Een uitgaansplek? Vestigius is een van de meest bijzondere places to be van Lissabon. De voormalige portohangar vlakbij het station werd eigenzinnig ingericht met artistieke creaties uit afval dat in het pakhuis lag. Live optredens, comedy en films, sprankelende wijn, verse zeevruchtensalades en een wel heel opmerkelijk gouden rek met oude boeken aan de muur... Elke zondagmiddag draait een deejay op de spinoff-locatie aan de rivier.

Vestigius – Rua de Cintura do Porto de Lisboa – Cais do Sodré – Armazém A – nº 17.

Vestigius

6. Hebbetassen in kurk

Ongewoon, maar heel Portugees: handtassen uit kurk. Portugal is wereldwijd dé koploper in kurkproductie. En daar maken de creatieve ontwerpers van Pelcor al een paar jaar mooie dingen mee. Ultralichte, streelzachte en ecologisch verantwoorde handtassen, clutches én ruime beachbags. Meegenomen wanneer je je tas mee naar het strand wilt nemen: kurk is heel waterafstotend.

Pelcor – Rua das Pedras Negras 28.

Pelcor

7. Design in de dokken

Zoals in veel andere Europese steden is de wijk aan de dokken ook in Lissabon trendy geworden. Vlakbij de Torre de Belém, de bekende oude verdedigingstoren die veel toeristen trekt, ligt het minimalistisch designterras A Margem. Aan de oever van de majestueuze Taag drink je hier een frisse vinho verde en proef je lichte snacks, salades en broodjes. Makkelijk bereikbaar met de stadstrein.

A Margem – Doca do Bom Sucesso.

A Margem

8. Maak een slippertje

Toegegeven, je vindt de iconische Braziliaanse teenslippers ook bij ons. Maar een winkel vol Havaianas in meer dan 200 kleurige varianten? Dat is pas een goede reden om naar Lissabon te gaan. In fluokleuren, met hielbandjes , in zebraprint, metallic of met Disneyfiguren voor de kinderen... In deze winkel ben je wel even zoet.

Havaianas, Rua Garrett 42.

Havaianasa

9. Eindeloos zandstrand

De locals weten het wel: wie wil uitwaaien aan het strand, trekt snel naar Costa da Caparica. Hier vind je een eindeloos lang zandstrand én een hippe surfscene. Geen toeval dus dat het zomerfestival O Sol do Caparica juist hier neerstrijkt. Makkelijk bereikbaar en slechts op 10 km van het stadscentrum. Je neemt even de veerboot (of brug) over de Taag en springt dan op de bus.

Costa da Caparica

10. Verse vis mét uitzicht

Niet dat je in Lissabon zelf geen heerlijke vis kunt eten, maar een restaurant als Baia Do Peixe is het perfecte excuus om een vissersdorp dat het tot fijne badstad heeft geschopt te bezoeken. Cascais is kleinschaliger en authentieker dan de bekende grote buur Estoril. En als je een liefhebber van vis en zeevruchten bent, is Baia do Peixe een klassiek topadres. Inclusief terras dat uitgeeft op de baai en vlot bereikbaar met de trein.

Baia do Peixe – Av. D. Carlos I 6 – Cascais.

Baio do Peixe

Bekijk hier ook onze andere adressen: 

Barcelona: 6 x room with a view

Parijs: Shoppen, lunchen en logeren

Bilbao: 8 verrassende eetadressen

Stockholm: de 8 must-do's

Partner Content

Gesponsorde content