De 5 meest gastrvije hotels in Zwitserland

Wat maakt een hotel een goed hotel? Het comfort van de matras, de hoeveelheid zeepjes in de badkamer, de streekgebonden producten bij het ontbijt? Nog belangrijker dan dit allemaal is de gastvrijheid, de manier waarop je wordt ontvangen, de glimlach van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat... Een klein gebaar door het hotelpersoneel, waardoor jij weet: zo’n royal treatment is onbetaalbaar!

Toerisme Zwitserland organiseerde dit jaar voor de derde keer op rij ‘Prix Bienvenue’, waarmee de meest gastvrije hotels in de picture worden gezet. Dit jaar vielen deze vijf hotels in de prijzen.

Kasteelhotel Chastè

Tarasp zwitserland

In de categorie ‘klein maar fijn’ won het kasteelhotel Chastè, in Graubünden. Uniek aan dit hotel is de ligging: middenin het Engadin-gebergte, waar de uitzichten fenomenaal zijn. Het hotel is een kasteel, met een gastronomisch restaurant en een verkwikkende spa. Extra troef: dit hotel is de ideale uitvalsbasis om het Zwitserse nationale park te bezoeken.

Kamers vanaf € 150

Schlosshotel Chastè, Sparsels, 7553 Tarasp – Zwitserland

Hotel Ascovilla

Ascona

Hotel Ascouilla is de winnaar in de categorie ‘vakantiehuis groot’. Dit viersterrenhotel charmeert je met zijn mediterrane tuin. “Mediterraan?”, horen we je denken. Inderdaad, want dit hotel ligt vlak aan het Lago Maggiore, aan de Italiaanse grens. Dit hotel combineert the best of both worlds: Oostenrijkse tradities en Italiaans design.

Kamers vanaf € 205

Via Albarelle 37/Via Lido 20 – 6612 Ascona – Zwitserland

Hotel pension Giacometti

Giacometti

Het meest gastvrije Zwitsterse stadhotel is Garni Giacometti: een familiehotel vlakbij Lago Magiorre. Voor liefhebbers van meren, bergen en oude dorpjes is dit hotel ideaal. In de zomer wordt het ontbijt geserveerd op de mooie patio. Voor de inrichting werd gekozen voor unieke, vintage decoratiestukken en enkele designobjecten.

Kamers vanaf € 110

Via San Francesco 1 – 6600 Locarno – Zwitserland

Bellevue Palace

Bellevue Palace Bern

Zwitsers paradepaardje is het Hotel Bellevue Palace in Bern. Een luxehotel met prinselijke allures in de Zwitserse bondstad. Leuk weetje is dat dit hotel het officiële gastenverblijf is van de Zwitserse regering, en ook andere politieke zwaargewichten zoals Nelson Mandela en Fidel Castro brachten er de nacht door.

Kamers vanaf € 400

Kochergasse 3/5 – 3000 Bern – Zwitserland

Hotel Villa Honegg

Villa Honegg

Zwitserland meest luxueuze gastvrije hotel is Hotel Villa Honegg. Dit vijfsterrenhotel in het hartje van het land, op de berg Bürgenstock, is bekend om zijn wondermooie ligging en uitzichten over het meer van Luzern. Alles in dit hotel straalt wereldklasse uit: excellente kamers, een fantastische keuken, wellness centrum en een fantastische infinity pool.

Kamers vanaf € 656

Honegg – 6373 Ennetbürger – Zwitserland

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content