Dé 5 reisbestemmingen van 2016

2016 is aangebroken en dat betekent weer 365 dagen om de wereld te ontdekken. Elk jaar laten globetrotters zich verrassen door de nieuwste trendy reisbestemmingen en die van 2016 werden net bekend gemaakt.

In 2016 reis jij ver, reis jij lang en reis jij warm. Naast klassiekers als NYC en Bali (die altijd in de hotlist blijven staan) zijn dit de hot & happening bestemmingen in 2016.

1. Bolivië

Met het uitgestrekte gebergte van de Andes, een weelderig stuk Amazonewoud en een bruisende hoofdstad is Bolivië jouw Zuid-Amerikaanse droombestemming-du-jour. Het land wordt gekenmerkt door kleur, natuur en avontuur. Diepblauwe meren, onbereikbare horizonten in de zoutwoestijn en prachtige kerken in barokstijl zijn maar enkele trekpleisters van deze goed bewaarde parel. Vertrek snel voor alle andere globetrotters dit stukje paradijs ook ontdekken.

Bolivië

Bolivië3

Bolivië2

2. Zuid-Korea

Zuid-Korea is wereldbekend voor zijn hoogstaande technologie, cosmetica en modehoofdstad Seoul, waar onder andere Chanel haar cruise show organiseerde. Maar naast die booming hoofdstad zijn ook minder bekende steden als Pusan met zijn gigantische haven en geweldige aanbod aan visrestaurants; Haiensa, een stad met een prachtige Boeddhistische tempel en Gyeongju, een Koreaanse oudstad een bezoekje meer dan waard.

Zuid-Korea

Zuid-Korea2

Zuid-Korea3

3. Sri Lanka

Beter bewaard dan India en minder toeristisch dan Bali, Sri Lanka is ongetwijfeld één van Azië’s best bewaarde geheimen. Het druppelvormige eiland in de Indische Oceaan is het thuisfront voor oude historische dorpen middenin de jungle, uitgestrekte theeplantages en parelwitte stranden. Kortom, de plaats waar jij je vakantiedagen wil doorbrengen.

Sri Lanka

Sri Lanka2

Sri Lanka

4. Cuba

Cuba, niet zo onbekend, maar nog veel te onbehaagd. Gebouwen die net in chocolade gedipt lijken, tropisch groene berggebieden en het helderturquoise water van de Caraïben, hoe anders kan je het woord ‘paradijs’ beter omschrijven? Sigaren en rum voor iedereen!

Cuba

Cuba2

Cuba3

5. Bhutan

Bhutan oftewel het land waar de natuur koning is.  De enige vorm van menselijke aanwezigheid tussen het Himalayagebergte en zijn valleien zijn de net zo adembenemende Boeddhistische kloosters in de kliffen. Bovendien is Bhutan één van de meest eco-friendly landen ter wereld en daarmee een unieke plek die overconsumptie weert als de pest.

Bhutan

Bhutan2

Bhutan3

Lees ook

Dit waren de mooiste hotels van 2015.

Ontdek de mooiste bestemmingen in de Ardennen.

Kijk binnen in de uniekste luxehotels ter wereld.

Partner Content

Gesponsorde content