De beste visrestaurants ter wereld vind je in Kopenhagen. Geniet hier van de kraakverse oesters, de heerlijk zoete langoustines en de hippe fish & chips.

5 x de beste visrestaurants in Kopenhagen

1. Kødbyens Fiskebar (Fiskebaren): must vis-it

de beste visrestaurants in Kopenhagen

Er hangt altijd een jonge, groovy sfeer in deze immens populaire visbar. Bestel hier een steengoede cocktail of een fris, mineraal wijntje. Daarbij eet je een berg oesters of een eigentijds visgerechtje, zoals de zee-egel met butternut en hazelnoot. Wie behoefte heeft aan hartverwarmend comfort food, bestelt de fish & chips met lichtgerookte kabeljauw en handgesneden frietjes. In de zomermaanden is het heerlijk buiten zitten. Heerlijke vis eten in Kopenhagen with a view, check!

Fiskebaren.dk, Flæsketorvet 100, 1711 Kopenhagen. Geen sluitingsdagen.

2. Iluka: oyster hour

de beste visrestaurants in Kopenhagen

De roots van dit restaurant liggen aan de andere kant van de wereld. Iluka is namelijk een woord uit de aboriginalcultuur en betekent letterlijk ‘dicht bij de zee’. De Australische chef en eigenaar Beau Clugston werkte vier jaar voor Gordon Ramsay en in 2010 werd hij kok/researcher bij Noma. Vandaag runt hij zijn eigen top of the line restaurant in Kopenhagen, met zeer verfijnde vis- en groentegerechten. Wie het binnen budget wil houden, kan kiezen voor de leuke Thursday Oysters-formule: elke donderdag tussen 17u en 19u kun je oesters en wijn slurpen aan een democratische prijs.

Restaurantiluka.dk, Peder Skrams Grade 15, 1054 Kopenhagen. Gesloten op dinsdag en woensdag.

3. Fishmarket: verser kan niet

de beste visrestaurants in Kopenhagen

In deze Frans geïnspireerde bistro bestel je eenvoudige visgerechten met een mediterrane touch, zoals een heerlijk bord gebakken pladijs met dille-aardappelen en een kruidensla. Wie all the way wil gaan, kiest natuurlijk voor een decadent plateau schaal- en schelpdieren op ijs. Het restaurant werkt nauw samen met lokale vissers, waardoor je verzekerd bent van ultraverse kwaliteitsvis. De sfeer is casual, de wijn betaalbaar.

Fishmarket.dk, Hovedvagtsgade 2, 1103 Kopenhagen. Geen sluitingsdagen.

4. Oysters and Grill: lekker knoeien

de beste visrestaurants in Kopenhagen

Gezellig en huiselijk, geen fancy stuff. Een smakelijk stukje vis eten in Kopenhagen doe je hier! Door de charmante, persoonlijke bediening voel je je meteen welkom in deze kleine maar bijzonder levendige bistro. Grote garnalen komen zonder opsmuk maar kraakvers op tafel: pure verwennerij dus. Of heb je meer zin in langoustines? Inktvis? Ceviche? Zelfs de eenzame vleesliefhebber hoeft niet te wanhopen en bestelt gewoon de rib-eye. Knoeien is toegestaan, want alles wordt geserveerd op vrolijke, plastic bloemetjestafellakens.

Cofoco.dk, Sjællandsgade 1B, 2200 Kopenhagen. Geen sluitingsdagen.

5. Krogs Fiskerestaurant: klassieke klasse

de beste visrestaurants in Kopenhagen

Maak je op voor een elegante avond in een van de oudste en beste visrestaurants van Kopenhagen. Deze zaak ademt klasse en geschiedenis. Dat betekent ook hoge plafonds, gesteven tafellakens en obers die netjes in het pak zitten. Op het menu staan enkele vleesgerechten, maar de focus ligt verder volledig op klassieke visgerechten die ver weg blijven van de New Nordic cuisine. De sole meunière en de bouillabaisse zijn echte aanraders.

Kogs.dk, Gammel Strand 38, 1202 Kopenhagen. Gesloten op zondag.

Lees meer over Kopenhagen:

Tekst: Evelien Rutten, openingsbeeld: Wout Hendrickx