Home Lifestyle Reizen Dé citytrip: Waterloo
Dé citytrip: Waterloo

De leeuw op de beroemde heuvel staat elk jaar op 18 juni centraal bij de herdenking van de Slag bij Waterloo. Gloednieuw is de Napoleonroute, een parcours van 94 km tussen Waterloo en de Franse grens, die alvast wordt gelanceerd in de aanloop naar de 200-jarige herdenking volgend jaar.

De bewegwijzerde route gaat via Ligny, Fleurus, Charleroi, Thuin en Beaumont met haltes bij kastelen, hangende tuinen, mooie dorpen, een distilleerderij en een restaurant. Er is een GPS-route voor auto's en voor mountainbikes. Maar ook voor de genieters onder ons is er genoeg te doen in Waterloo. Wij stippelden een shoppingroute uit langs dé places to be in de schaduw van de leeuw.

Sla je slag

100 % sisters 2

Klein Parijs

Concept store met kleding van Parijse toppers als Vanessa Bruno, Iro en Zadig & Voltaire. 100% Sisters is een echte hotspot voor een last minute cadeautje, hier kun je terecht voor juwelen van Céline d'Aoust en designkaarsen van Pantone.

100% Sisters , Route de Genval 32, 1380 Lasne, 02/652 06 12.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Prairies 2

Meer & beter

Boetiek met onder andere Paul & Joe en Missoni. Bij Prairies spring je binnen om je vakantiegarderobe nog snel te updaten of gewoon om eens rond te snuffelen tussen de leuke hebbedingetjes. Een must-visit.

Prairies, Route de Genval 32, 1380 Lasne, 02/652 51 53.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

Mail het woord 'Prairies' naar feelitvoordeel@feeling.be. Met de code die je ontvangt, krijg je 20% korting.

 

 

Le Godillot 2

Feet First

Le Godillot schoenen is een schoenwinkel voor zowel mannen, vrouwen, als kinderen met merken als Tod's en Hogan. Zeker ook een aanrader voor New Balance-fans, want het aanbod sneakers is super.

Le Godillot, Route de Genval 31, 1380 Lasne, 02/633 10 25.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

Mail het woord 'Godillot' naar feelitvoordeel@feeling.be. Met de code die je ontvangt, krijg je 20% korting.

 

 

Garance

Groeten uit Lasne

Bij Garance De Lasne kun je al meer dan 10 jaar terecht voor een mooie selectie van onder andere Weekend Max Mara en Différence. Van een eenvoudig T-shirt tot een complete outfit waar je zo mee naar een feestje kunt: voor ieder wat wils.

Garance De Lasne, Rue de Genleau 5, 1380 Lasne, 02/653 03 68.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

Mail het woord 'Garance' naar feelitvoordeel@feeling.be. Met de code die je ontvangt, krijg je 10% korting.

 

 

Muuto

Deva

Decodent

Deco-boetiek met HAY, Design House Stockholm en de parfums van Comme des Garçons, dat is Deva, Inspired home. Hier ben je wel even zoet en, eh… wie heeft gezegd dat cadeautjes per se voor iemand anders moeten zijn?

Deva, Inspired Home, Rue de l'Eglise 7B, 1380 Lasne, 02/652 42 18.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

Scanshop

Proeven van Scandinavië

Scanshop is eigenlijk een kruidenierszaak met Scandinavische producten, die zich al jaren richt op de vele expats in Brussel. Maar dit adres is niet alleen interessant voor smørrebrød en Deens gebak, want de hoek met designspullen van onder andere Rosendahl en Marimekko smaakt evengoed naar meer.

Scanshop, Chaussée de Tervuren 133, 1410 Waterloo, 02/351 12 75.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Delvaux trap 2

Delvaux facade

België boven

In een plaats van groot historisch belang mag een iconisch merk natuurlijk niet ontbreken. We hebben het uiteraard over Delvaux. En hun prachtige winkel in Waterloo.

Delvaux, Chaussée de Bruxelles 167, 1410 Waterloo, 02/354 28 67.
>> Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

Tendance

Wat ruik je lekker!

High end parfums van onder andere Aqua di Parma, Esteban en Penhaligon's… Omdat niets je dag zo instant kan opfleuren als een lekker nieuw geurtje. Tendance is klein, maar het aanbod fenomenaal, denk: wall to wall keuze uit het beste van het beste.

Tendance, Chaussée de Bruxelles 165, 1410 Waterloo, 02/354 73 37.
>> Ontdek hier een wegenkaartje