Advertorial

De Ronde van Gstaad: Fietsen in de Alpen in je eigen tempo

Samen met Zwitserland Toerisme

Fietsen in de Alpen? Daar hoef je niet langer een berggeit of profwielrenner voor te zijn. Met een racefiets, een (e)-mountain- of gravelbike of een e-bike: Gstaad heeft meer dan 500 kilometer aan GPS-tochten in petto.

 Zonovergoten skitochten in de winter, lekker wandelen in de zomer. En aansluitend tijd voor wellness en voor lekker ontspannen in restaurants. Het is niet langer een ‘best kept secret’ dat je in de Alpen ook fantastische fietstochten kunt maken, van mei tot oktober (en in beperkte mate ook in de winter, met winterfietsen). Gstaad ontpopte zich tot een heuse fietsregio en werkte aan faciliteiten om het fietsers zo aangenaam mogelijk te maken. Je hoeft niet langer in aanmerking te komen voor de bergprijs in een grote fietsronde om hier flink op te pedalen te trappen!

©Destination Gstaad

Fietsen in stijl

Noblesse oblige: Gstaad staat bekend om zijn elegantie en zijn hoge graad van comfort en klantvriendelijkheid. Als het dorp en de regio Gstaad het fietsen promoten, doen ze dat in stijl. Met meer dan 500 kilometer aan GPS-tochten in en rond Gstaad is er geen gebrek aan variatie. Er zijn handige interactieve kaarten beschikbaar. Met bewegwijzerde routes, een oplaadsysteem voor e-bikes, gespecialiseerde fietshotels en twee pumptracks – circuits met een opeenvolging van zwierige bulten en kombochten – is er voor elk wat wils. Je haalt graag je racefiets van stal? Je gaat voor het avontuur met een mountainbike? Of je combineert actie graag met comfort en kiest dus voor een e-bike? Aan jou de keuze. Gstaad is in de eerste plaats een bestemming voor genussvolle bezoekers die op technisch gematigde routes willen fietsen en daarbij hun sportieve activiteiten willen combineren met typisch ‘gstaadse’ ervaringen. Mountainbikers zoeken natuurlijk altijd net dat tikkeltje spanning méér op. Ook die vind je hier.

©Destination Gstaad

Op wielen de omgeving ontdekken

Heel rustig de omgeving verkennen met de e-bike, verborgen paden en adembenemende uitzichten ontdekken met de mountain- of gravelbike, of toch even de eigen benen uitdagen met een stevige tocht door een bergpas met je racefiets: het kan dus allemaal in Gstaad.

Een klassieker is de racefietsroute over de alpenpassen Pillon en Mosses. Witte bergtoppen, een mooie klim naar Les Voëttes en dan een snelle afdaling naar Château-d’Oex...

©Destination Gstaad

Het mag iets rustiger? Het plezier van het fietsen is belangrijker dan de geleverde inspanning? Met de e-bike neem je bijvoorbeeld de Dörferweg (12 km), de route Gstaad – Lauenenmeer – Gstaad (25 km) of de Tour de Guyère (81 km). Of liefst met de mountainbike de hoogte in? De tocht naar Rellerli is nu al een klassieker: vanuit het chaletdorp Saanen gaat de tocht door het smalle en afgelegen Grischbachtal. Weinig ervaring? Geen probleem! Gstaad bewegwijzerde fietsroutes voor beginners, sportieve cross-country en all-mountain fietsers en e-mountainbikers die op zoek zijn naar een leuke ervaring in een natuurlijke omgeving.

Hongertje onderweg? Wees voorbereid! Vooraf kan je in een winkel of in je hotel een speciale picknickrugzak huren of kopen. Voor de liefhebbers is er zelfs een speciale fonduerugzak.

©Destination Gstaad – Yannick Romagnoli

Wellness en gastronomie

Er is één gemene deler bij al dat fietsplezier: het contact met de prachtige natuur, de fantastische berglucht... en de beloning achteraf. Fietsen doet calorieën verbranden, maar het blijft tenslotte vakantie: ook het mentale welzijn is belangrijk. En dan is het goed om te weten dat Gstaad hoge toppen scheert op het vlak van hotelcomfort, wellness en gastronomie. Luxe is geen ijdel woord in Gstaad. Het groot aantal luxehotels en gastronomische restaurants blijft bezoekers uit de hele wereld aantrekken, van royals over muziek- en filmsterren tot gewone gezinnen met een neus voor elegantie en comfort. Met zeven gespecialiseerde wellnesshotels en vele andere hotels met wellness-infrastructuur, het Gstaad Sportcentrum en de uitstekende outdoor wellness-avonturen gaat Gstaad voluit voor een ‘feel good’-ervaring.

Reis je naar Zwitserland, hou dan rekening met de op dat moment geldende Covid-19 maatregelen. Raadpleeg voor de meest actuele informatie de websites van de Federale Overheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier