Home Lifestyle Reizen Dé uittip: Museum Night Fever
Dé uittip: Museum Night Fever

Op zaterdag 7 maart openen de Brusselse musea voor de achtste keer de deuren voor Museum Night Fever, de jaarlijkse museumhoogmis in de hoofdstad. Vanaf 19 uur tot 1 uur 's nachts kun je op zo’n twintig plekken genieten van een eigenzinnig en grensverleggend programma, met een aanstekelijke mix van expo, muziek, dans, performance, mode en workshops. Voor wie daarna nog energie over heeft, is er een exclusieve afterparty in de Salle de la Madeleine, het oude casino van Brussel.

Museum Night Fever, 7/3, 19u-01u

Feel.it's favoriete events

Wat is jouw identiteit?

De twee toptentoonstellingen Faces Then en Faces Now in de BOZAR over portretfotografie vroeger en nu dienden als inspiratie voor de studenten van Hogeschool Francisco Ferrer (Brusselse school voor mode en vormgeving). In de Victor Horta Hal kun je deelnemen aan hun interactieve workshops rond identiteit. Je wordt uitgenodigd om je eigen identiteit in vraag te stellen, te veranderen… Met fotoshoots, videoprojecties en een defilé.

Museum Night Fever

Feest van weleer

De archeologische site van de Coudenberg is een betoverende site onder het Koningsplein. Hier stond vroeger het paleis van Keizer Karel dat in 1731 afbrandde. In de overgebleven onderaardse gewelven brengt het jonge Brusselse gezelschap Europa Ritrovata een performance, die de sfeer van de feesten van eertijds in dit paleis oproept. Ze brengen zowel klassieke muziek als hedendaagse composities, begeleid door een groep jonge dansers.

Museum Night Fever

Afrikaanse kunstenaressen

Voor fans van hedendaagse kunst is WIELS – Centrum voor Hedendaagse Kunst the place to be. Deze voormalige modernistische brouwerij van Wielemans-Ceuppens is een kunstwerk op zich. Hier staat de hele avond in het teken van Afrika en van hedendaagse, vrouwelijke Afrikaanse kunstenaars naar aanleiding van de expo Body Talk. Feminism, Sexuality and the Body in the Work of Six African Women Artists. Met fotografie, workshops zeefdruk en een deejay die Afrikaanse muziek brengt.

Museum Night Fever

Nobelprijsschrijver maakt kunst

Het Museum van Elsene laat je kennismaken met het werk van Gao Xingjian. Deze artistieke duizendpoot won in 2000 de Nobelprijs literatuur, maar schildert ook prachtige meditatieve werken, geïnspireerd door de Chinese traditie. Voor deze expo wordt het museum herschapen tot een grote zenruimte, met demonstraties Qi Gong (je kunt ook zelf mee dansen en bewegen!), massagesessiesen een Chinees theesalon.

Museum Night Fever

Ontdek dé late evening-restaurants van Brussel

Foodie-icoon, keuken open tot 23u

Een klasse decor met schilderijen van Belgische kunstenaars, een onberispelijke bediening en superverse vis: La Marie Joseph is een foodie-icoon in Brussel. Je kunt komen aanwaaien wanneer je wilt, want de zaak neemt geen reservaties aan. De gerechten die je hier bestelt, zijn klassieke visgerechten, vakkundig bereid zonder tierlantijntjes. Zelfs onze koning is fan!

La Marie Joseph, Brandhoutkaai 47-49, 1000 Brussel.

Fashionable fastfood, keuken open tot 23u, vrij en za tot 24u

Zin in fastfood zonder schuldgevoel? Dan is Ellis Gourmet Burger je ding. Naast de kwaliteitsvolle rundsburgers kun je hier ook veggie- en visburgers bestellen in de meest exotische smaken. Elke burger is genereus belegd met veel groenten en huisgemaakte sauzen. Met een portie hete, krokante frietjes erbij is dit de perfecte late night snack.

Ellis Gourmet Burger, Sint-Katelijneplein 4, 1000 Brussel.

Licht verteerbaar, keuken open tot 22u

Wie laat op de avond liever geen al te zware gerechten wil bestellen, is gebaat bij de licht verteerbare keuken van Quyên, de Vietnamese keukenprinses van Little Asia die je ook kent van Njam! Van Pho Bo (aromatische bouillon), Nem Nuong (varkensballetjes met kruidensla) tot Tom Cang Nuongh Nghe (gegrilde langoustines).

Little Asia, Sint-Katelijnestraat 8, 1000 Brussel.

Grieks met vrienden, keuken open tot 23u30

Vergeet al je vooroordelen over Griekse restaurants. Strofilia is een eigentijds toonbeeld van de moderne, Griekse keuken, zowel qua interieur als qua gerechten. Hier degusteer je de meest verfijnde hapjes (mezze), salades en vis- of vleesgerechten. Perfect om te delen met een groep vrienden.

Strofilia, Varkensmarktstraat 11-13, 1000 Brussel.

Carnivoren met trek, keuken open tot 24u

De Ierse topslager Jack O’Shea opende recent zijn prestigieuze steakhouse in hartje Brussel. Bij Chophouse geen kinderachtige porties, maar wel stevig, gerijpt vlees dat boven een barbecue tot in de perfectie wordt gegaard. Hét paradijs voor carnivoren met flinke trek.

Chophouse, Sint-Kathelijnestraat 32, 1000 Brussel.