Dé weekendtrip: Normandië

In de nacht van 5 juni lichten 24 plekken aan de Normandische kust tegelijk op onder een spectaculair vuurwerk. President Obama en andere staatshoofden herdenken dan D-day. Het is op 6 juni precies 70 jaar geleden dat hier het einde van Wereldoorlog II werd ingeluid. 

Aan dit eerbetoon kun je zelf ook deelnemen, bijvoorbeeld tijdens de reuzenpicknick op Omaha Beach op 7 juni. Op 8 juni komen honderden parachutisten uit de lucht vallen in Sainte-Mère Église, en nog tot augustus zijn er in heel Normandië openluchtexpo's, concerten, bals en festiviteiten gepland. Meteen een uitstekende reden om Normandië te bezoeken, zeker als je ook de haltes op onze genietroute voor lekkerbekken aandoet.

Ontdek de heerlijkste genietadresjes van Normandië

Fonkelende Michelinsterren

SaQuaNa

Alexandre Bourdas van restaurant SaQuaNa is een van Frankrijks topkoks. Reserveer dan ook ruim op voorhand een tafeltje in zijn restaurant in het pittoreske Honfleur. Hij presenteert graag creaties op basis van streekproducten (vooral verse vis) met een gemillimeterde precisie en Japanse touch. Een 5-gangenmenu (met twee Michelinsterren!) kan hier al voor € 75.

SaQuaNa, 22 Place Hamelin, 14600 Honfleur

>>Ontdek hier een wegenkaartje

>>Reserveer nu

Hemels logeren

Saint Siméon

La Ferme Saint Siméon is een typisch Normandische manoir ligt op amper 200 meter van het strand, omgeven door een weelderige tuin. Het summum van stijlvol logeren mét een onberispelijke service. Het restaurant is van Michelinniveau en als je je dan nog niet in de zevende hemel waant, brengt een bezoek aan het bijbehorende wellnesscenter je er wel in. Kamers vanaf € 310. Niet goedkoop, maar je krijgt heel veel luxe voor je geld.

La Ferme Saint Siméon, 20 Rue Adolphe Marais, 14600 Honfleur

>>Ontdek hier een wegenkaartje

>>Reserveer nu

Relaxen in een appelbad

Spa de la Pomme

De appel, hét symbool van de streek, vind je terug in gerechten en dranken, maar ook bij schoonheidsrituelen. In L'Institut Spa de la Pomme gebeuren alle behandelingen op basis van appels. Aanraders zijn de massages met olie van appelpitten, appelmoesmassage en de pakking van appelcidergelei met verse yoghurt.

L'Institut Spa de la Pomme, 4 La Vallée du Manoir, 61470 St. Aubin de Bonneval

>>Ontdek hier een wegenkaartje

>>Reserveer nu

Architecturale parel

Château de breuil

Château du Breuil kreeg al heel wat onderscheidingen voor de calvados die er sinds 1840 met veel zorg en toewijding wordt gemaakt. Het Normandische kasteel uit de 17de eeuw is een architecturale parel in een majestueus park. Elke rondleiding wordt afgerond met een proeverij, waarna je de calvados die je het meest bevalt ook kunt kopen.

Château du Breuil, Les Jourdains, 14130 Le Breuil-en-Auge

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 

 

 

 

Parels op de ciderroute

Pierre Huet

Wie graag calvados en cider wil proeven, kan hiervoor terecht op 15 haltes langs de Route du Cidre in Pays d'Auge. Een van de bekendste brouwers van 'appelbier' is Pierre Huet, gevestigd in een traditioneel vakwerkhuis met duiventoren, tussen de appelgaarden. Proef naast appelcider eens een perencider: die is nog verfijnder en zeker in combinatie met blauwe kaas, kwartel of parelhoen een voltreffer.

Pierre Huet, 5 Av. des Tilleuls, 14340 Cambremer

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 

 

 

Verrassende ijsmacarons

Martine Lambert

De Parisienne Martine Lambert keerde terug naar de kust waar ze haar jeugdvakanties doorbracht, en opende een ijssalon in Deauville. Dat is inmiddels befaamd in de wijde omtrek. Je proeft er hemels ijs met Normandische melk – de lekkerste! – en fruit van over de hele wereld, en wel heel originele huisgemaakte ijsmacarons. Onze favoriete smaak is de Martinique met chocola, rum en sinaasappel.

Martine Lambert, 76 bis, Rue Eugène Colas, 14800 Deauville

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Eten & logeren

Le pavé d'auge

In de oude stadshallen van Beuvron en Auge huist nu restaurant Le Pavé d'Auge, genoemd naar de gelijknamige kaas. Een must voor wie houdt van de klassieke Franse keuken. Romige seldersoep met gestoomde schelpdieren of ossenstaart en runderwang met truffelsaus, alles wordt er tot in de perfectie bereid. Je hebt al een menu vanaf € 39,50. Er zijn ook gastenkamers, zodat je niet meer hoeft te rijden. Een nacht in de suite met bubbelbad kost € 124 voor twee mét ontbijt.

Le Pavé d'Auge, Le Bourg, 14430 Beuvron en Auge

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 

Livarot & co

Fromagerie Graindorge

Kaasmakers van vader op zoon, die vind je bij de Fromagerie Graindorge. Ze maken er de ronde, gouden livarot in hun gelijknamige dorp, maar ook pont l'évêque, camembert en de hartvormige neufchâtel. Stuk voor stuk Normandische kazen van 'appellation contrôlée'. Bezoekers kunnen de stadia in het bereiden en rijpen van de kazen gadeslaan. De rijpe kazen kun je proeven én kopen. Wij kozen een livarot met een vleugje calvados erin, een topper van het huis.

Fromagerie Graindorge, 42, Rue Général-Leclerc, 14140 Livarot

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content