Een tripje naar Londen gepland en bezorgd over de Brexit? Dan is er goed nieuws, want volgens VisitBritain, het Brits toeristenbureau, verandert er dit jaar niets. Neem dus met een gerust hart de trein.

De Brexit had ondertussen al heel wat voeten in de aarde, en nu is het echt zo ver: Groot-Brittannië verlaat de Europese Unie. Omdat maar liefst tweederde van de bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk komt, stelt VisitBritain gerust: er verandert niets in 2020. Vluchten, veerboten, busdiensten en treinen blijven volgens de normale dienstregeling opereren en de documenten die EU-burgers nodig hebben om voor een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, veranderen pas in 2021.

“EU-burgers kunnen nog steeds met ID-kaarten reizen, gebruik maken van hun European Health Verzekeringskaart (EHIC’s) en het land blijven bezoeken voor vakanties of een kort verblijf zonder dat daar een visum voor nodig is. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK.”

VisitBritain Director Europe, Robin Johnson zegt hierover: “Europa is en blijft een ontzettend belangrijke markt voor het Verenigd Koninkrijk. De toeristische industrie verwelkomt elk jaar ongeveer 27 miljoen Europese bezoekers. We kunnen bezoekers uit Europa geruststellen. Er verandert dit jaar niets aan het reizen naar het Verenigd Koninkrijk, bezoekers kunnen zonder zorgen hun reis boeken. Tijdens hun bezoek wacht ze een warm welkom en met onze prachtige landschappen, wereldberoemde cultuur, rijke erfgoed en bruisende steden is het altijd een goed moment om het land te bezoeken.

Gewoon je elektroniche identiteitskaart meenemen en met een gerust hart op reis vertrekken!

Tips over reizen: