Eindejaar in Londen? Hier moet je ZEKER naartoe

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Heel wat mensen dansen het jaar uit in Londen. Hoor jij erbij? Dan hebben wij nog 3 leuke adresjes die je zéker moet inplannen voor het nieuwe jaar er is. Een restaurant, een bar én een aangrijpende show: met dit programma worden je laatste dagen van 2017 onvergetelijk.

3 x spots in Londen

Isabel Restaurant

Isabel Restaurant

Isabel Restaurant

Deze parel ligt verborgen in de chique Mayfair-buurt, letterlijk dan. Aan de buitenkant heeft het gebouw iets weg van een gesloten fruitwinkel (hebben de blauw-gele Chiquita-luifels vast iets mee te maken) dus het verrassingseffect als je binnenkomt, is dan ook eens zo groot. Je waant jezelf in een open ruimte waar zowel de bar, de muren als het plafond goudkleurig zijn – zélfs het toilet kreeg gouden behangpapier, versierd met roze flamingo’s. Als je weet dat Bono hier weleens over de vloer durft komen, kan het niet anders dan dat het eten er ook prima is (wij tippen de beef short rib ravioli met zwarte truffel).

Isabel Restaurant – 26 Albemarle Street, Londen W1S 4HY

The Gibson Bar

The Gibson Bar

The Gibson Bar

‘Barhangen’ in Londen doe je het best bij Marian Beke in The Gibson. De bartender behoort tot de besten ter wereld en reist regelmatig rond met zijn creaties – vandaar dat-ie zelf niet vaak aanwezig is in z’n kleine pub. Feeling kon hem wél ontmoeten en hij schotelde ons een paar fenomenale cocktails voor. Laat je vooral verrassen door het electric daisy bloemetje dat je mond prikkelt vooraleer je een spicy drankje (geserveerd in lichtgevende gloeilamp) naar binnenspeelt.

The Gibson Bar – 44 Old St, Londen EC1V 9AQ

The Great Gatsby spektakel

The Great Gatsby spektakel

The Great Gatsby spektakel

Het zijn de Roaring Twenties – dé eeuw waarin de likeur rijkelijk vloeit, red hot jazz tonen overal weerklinken én sluwe verleiding om de hoek gluurt. Wanneer je een uitnodiging ontvangt van Jay Gatsby op één van zijn iconische feestjes, kan je die toch niet zomaar negeren? Laat je onderdompelen in een overweldigende adaptatie van F. Scott Fitzgerald’s novel en maak een beetje deel uit van de crew. Doe je dansschoenen aan, zet een Gatsby-pluim op je hoofd en kijk hoe het verhaal zich rondom jou ontvouwt tot een uniek samenspel op een prachtige locatie.

The Great Gatsby – 12 Pilgrimage Street, London, SE1 4AU

Copperhead experience

Leuk weetje: op elk van deze drie locaties in Londen ontdek je de Belgische Copperhead Gin, en dit op een totaal verschillende manier. Liefhebber van bitter? Vraag bij Isabel naar jouw Copperhead Gin Martini. Eerder een zoetebek? Proef dan The Alchemyst’s Brew van Marian Beke met Copperhead, cacao vermouth en pompoenolie, afgewerkt met een horentje cuberdonijs aan de zijkant en een chocolade randje on top. Bij The Great Gatsby ervaar je dan weer de totale experience van Mr. Copperhead, met een decor VOL koperen flessen en een bar waarachter de Belgische trots rijkelijk vloeit.

Meer tips voor Londen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content