Genieten van de regen: bij dit Keltisch wellnesshotel in Saarland kan het

Wil je je onderdompelen in Keltische sferen, volledig ontspannen, proeven van pure gerechten en oprecht genieten van de regen, dan is het Seezeitlodge Hotel & Spa in Saarland een absolute aanrader. In deze recente wellnessoase kom je helemaal tot rust!

Keltische invloeden

Het is mistig en regenachtig als we via een imposante toegangspoort en een lange, kronkelende oprijlaan het hotel bereiken. De ‘lodge’ ligt op een met beuken- en sparrenbomen begroeide heuvel, midden in het natuurpark Saar-Hunsrück, en heeft een schitterend uitzicht op het Bostalmeer. Voor het eigenaarskoppel Kathrin en Christian Sersch was het bij de bouw, nu drie jaar geleden, belangrijk dat de natuur, maar ook de Keltische geschiedenis van deze streek niet verstoord zouden worden. En daar zijn ze mooi in geslaagd. De volledige gevel is bekleed met houten lamellen die mettertijd zilvergrijs zullen verkleuren, waardoor ze de natuurlijke uitstraling van de lodge nog meer zullen onderstrepen.

Ook de 98 kamers werden met smaak en respect voor de natuur ingericht. Door het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen en stoffen – zoals eik, wol en riet – creëren ze een warme, cosy sfeer. Leuk detail: de kiezeltjes die in de vloer van de inloopdouche zijn verwerkt, werden uit nabijgelegen rivieren gehaald en geven een aangenaam gevoel tijdens het douchen.

Wat ons meteen opvalt, zijn de berkenstammen die je her en der in zowel de lobby als het spa-gedeelte ziet opduiken. En dat is niet toevallig. Berkenbomen stonden in de Keltische cultuur omwille van hun geneeskrachtige werking symbool voor wedergeboorte. En dat is net wat het koppel voor ogen had toen ze dit project startten. Christian: “Wie hier logeert, wordt automatisch één met de natuur. Je voelt haar kracht in alles, van het interieur tot de wellnessbehandelingen en zelfs het diner. Geen stress hier, alleen maar rust en complete ontspanning.”

De invloed van de Keltische cultuur zie je ook terugkomen in het buitengelegen spa-gedeelte, dat is opgetrokken als een Keltisch dorp met 3 verschillende saunahutten, een relaxatieruimte en een vuurplaats. Meer zen kan het niet worden. Of toch. Een heerlijke rug-, schouder- en nekmassage brengt me in nog hogere sferen. We trekken nog enkele baantjes in het verwarmde binnen- en buitenbad, genieten van de binnen gelegen panorama- en kruidensauna en trekken ons dan loom en relaxed terug op onze kamer.

Pretentieloos driegangenmenu

Maar niet voor lang, want wellnessen wakkert de honger aan. We hebben geen verwachtingen van het diner in restaurant Lumi, maar chef Daniel Schöfish verrast ons al meteen met zijn amuse-gueule: een eigenhandig geklopte, fluweelzachte, witte kruidenboter, geserveerd op een robuuste grijze steen en vergezeld van knapperig huisgemaakt brood. Het pretentieloze driegangenmenu bestaat uit creatieve, eerlijke gerechten, bereid met regionale seizoensproducten – zoals bietjes, champignons en boerenkool -, perfect op smaak gebracht met Keltische kruiden die de chef in de tuin vindt. Een frisse riesling uit de streek maakt het diner compleet. Moe maar voldaan kruipen we onder ons zachte dons. Ik duw mijn hoofd in de fluffy kussens en werp nog een laatste blik op het donkere, mysterieuze meer.

De volgende ochtend regent het nog altijd en hangt er een dikke mist over het landschap. Ideaal, want dat wil zeggen dat we opnieuw in alle rust en zonder schuldgevoel kunnen cocoonen. Beter dan dit wordt het niet.

Zeker zien in de omgeving

  • Wil je je nog meer verdiepen in het Keltische erfgoed van de regio, breng dan een bezoek aan de ringmuur in het nabijgelegen Otzenhausen, een indrukwekkend Keltisch verdedigingswerk. keltenpark-otzenhausen.de
  • Trier, de oudste stad van Duitsland, ligt op een 45-tal minuten rijden aan de Moezel. Je ziet er Romeinse resten, kunstgalerijen, winkelstraten en vele restaurants en wijnbars; in de streek wordt wijn geteeld. trier-info.de
  • In de buurt van het hotel zijn er tal van wandel- en fietsroutes. Je ontdekt het natuurpark Saar-Hunsrück en het Sankt Wendeler Land, het mooiste stukje Saarland. Fietsen kun je in het hotel huren. bostalsee.de/nl

Praktisch

Kamer met ontbijt en diner vanaf € 348 voor 2 personen.

Seezeitlodge Hotel & Spa, Am Bostalsee 1, 66625 Gonnesweiler, Duitsland, seezeitlodge-bostalsee.de

Meer weekendtips

Tekst: Sonja Peeters, foto’s: Tom Van Noten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content