Getest: Club Med Val Thorens

Of ik een nieuw Club Med resort in de Franse Alpen zou willen uittesten? Daar moest ik niet lang over nadenken, zelfs zonder enige ervaring op de skilatten stond ik te popelen om naar Val Thorens te vertrekken. 

Val Thorens is een skigebied gelegen op 2300 meter hoogte in Les 3 Vallées in de Franse Alpen, wat een van de grootste skigebieden ter wereld is en bovendien al twee jaar op rij werd uitgeroepen tot het beste ski resort ter wereld. De perfecte plek om de ski-micorobe te pakken te krijgen. Maar ook de perfecte plek voor Club Med om een nieuw resort neer te poten waar je de perfecte ski-vakantie in alle luxe kan doorbrengen. 

Val Thorens Club Med

Zoals het Club Med  betaamt, is ook dit nieuwe resort tot in de puntjes uitgerust om je de vakantie van je leven te bezorgen. Zo zijn er twee restaurants in de club aanwezig, waar de tweesterren chef Edouard Loubet in de Epicurious Gourmet Lounge achter het fornuis staat om de lekkerste gerechten op je bord te toveren. Daarnaast is er ook voor ontspanning na het skiën of snowboarden keuze genoeg. Zo kan je je laten verwennen in de welness by Carita (een massage na een lange dag op de latten is zeker een aanrader!), het Turks bad uitproberen of opwarmen in de jacuzzi. Ben je nog niet moe na het skiën, dan kan je ook nog de fitness induiken of zelf gaan klimmen op de klimmuur in de indrukwekkende hal van de club. 

Club Med Val Thorens

Val Thorens Club Med

Val Thorens Club Med

Club Med Val Thorens

Wanneer je naar 2300 meter hoogte trekt, is het belangrijkste natuurlijk wel een fantastische ski ervaring en ook die is hier verzekerd. Omdat dit Club Med resort op zo’n grote hoogte ligt is er bijna altijd een garantie op sneeuw, zelfs in het begin van het seizoen. Voor je vertrek geef je je maten door en je skimateriaal ligt gewoon al klaar in de ski room zodat je meteen het hotel kan uit skiën en die beste skipistes ter wereld kan gaan uitproberen. Of zoals mij je eerste skilessen kan krijgen om vervolgens voorzichtig een groene piste te gaan uitproberen. Beide leveren een onvergetelijke ervaring op, al was het maar voor het prachtige landschap om je heen. Club Med heeft trouwens ook een super handige app waarmee je de weersomstandigheden kan checken en zelf op zoek kan gaan naar een ski buddy met hetzelfde niveau als jij. Samen naar de apès-ski trekken buiten aan de ski room mag natuurlijk ook. 

Club Med Val Thorens

Club Med Val Thorens

Val Thorens Club Med

Club Med val Thorens
 

Club Med Val Thorens

Je kan nu ook zelf dit nieuwe Club Med resort gaan uitproberen vanaf € 1330/per persoon.

Beelden met dank aan Paulien Riemis 

Partner Content

Gesponsorde content