Het ideale boek voor jouw vakantiebestemming

Heb jij jouw vakantie al geboekt? Vertrek je deze zomer naar Italië, Frankrijk, Canada, Scandinavie, of (lucky you!) Japan? Dit zijn onze boekentips die perfect zijn afgestemd op jouw vakantiebestemming

Italië

Schitterende ruïnes – Jess Walter

De roman spint 5 verhalen die ruim 150 jaar overspannen moeitloos in elkaar. Een meeslepend liefdesverhaal dat begint in het Italiaanse Cinque Terre van 1962 en doorgaat tot in het moderne Hollywood van vandaag. 

Waarom lezen? 

Een groot deel van het verhaal speelt zich af in een idyllisch dorpje aan de Noord-Italiaanse kust. Het Italiaanse hoofdpersonage Pasquale is zo aandoenlijk dat je gaat hopen om al lezend opgeschrikt te worden door zijn niet-fictieve evenbeeld.

Frankrijk

Chocolat – Joanne Harris

Wanneer Vianne met haar zesjarige dochtertje in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijkt het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen. De dorpsverwikkelingen worden op een sympathieke manier in een dagboekachtig verslag uit de doeken gedaan.

Waarom lezen?

De kans is groot dat je de gelijknamige film gezien hebt, en je verlekkerd was op de kilo's chocolade en op Johhny Depp natuurlijk. Herbeleef het romantische verhaal bij voorkeur op een terrasje van het plaatselijke franse dorpscafe en zie de kleurrijke personages letterlijk voor je ogen tot leven komen.

Canada

Te veel geluk – Alice Monro 

In Te veel geluk bundelt Nobelprijswinnares Alice Monro tien kortverhalen met voornamelijk vrouwen in de hoofdrol. Met de Canadese provincie Ontario als decor schrijft ze over de meedogenloosheid van het leven, over het huwelijk, overspel, verlies en wreedheid. 

Waarom lezen?

Ga je dit jaar de prachtige natuur en meren van Canada ontdekken? De korte verhalen die zich afspelen in canadese steden en dorpen laten je stil achter. Ideaal om te lezen wanneer je reisgezel de kano bestuurt! 

Scandinavie

De Grens – Riikka Pulkkinen

Een 53-jarige literatuurprofessor belooft haar aan alzheimer lijdende man dat ze hem zal helpen met sterven als hij zich niets meer herinnert. Tegelijkertijd geeft de nicht van Anja, de zestienjarige Mari, zich vol jeugdig vuur over aan haar verliefdheid voor haar leraar Fins, die haar gevoelens verrassend genoeg beantwoordt. 

Waarom in lezen?

Pulkkinens beschrijft met scherpzinnigheid haar finse personages. Hun onconventionele relaties vervagen de grens tussen goed en fout. Ook als je terug thuis bent, zal het boek nog lang blijven nazinderen. 

Japan 

Norwegian Wood – Haruki Murakami

De stille Watanabe is student in Tokio. Hij is verliefd op Naoko, maar de tragische dood van hun beste schoolvriend overschaduwt hun liefde. Terwijl zij zich verder terugtrekt in haar eigen wereld, probeert Watanabe zijn draai te vinden in het soms eenzame bestaan van het campusleven. 

Waarom lezen?

Norwegian Wood  is een ontroerend en prachtig geschreven verhaal over de liefde, de dood en over volwassen worden. Een verhaal dat zich afspeelt in Tokio met geweldige personages voor wie je niets anders dan het beste wilt.

Partner Content

Gesponsorde content