Hoogstraten organiseert aardbeienfeest

Na hun aardbeienroute heeft Hoogstraten nu ook een aardbeienfeest. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni kan je genieten van alle voordelen die de aardbei te bieden heeft. Benieuwd hoe hun programma er uit ziet? Wij zochten het voor jullie uit.

Op zaterdag 8 juni kan je tussen 13 en 17 uur meedoen aan verschillende activiteiten. Zo kan je onder andere proeven van allerlei aardbeienhapjes en dit midden in het veld. De beste koks van Hoogstraten en hun leerlingen zetten de fornuizen neer in een groene omgeving en bereiden de lekkerste gerechten voor alle bezoekers.

Om 19 uur kookt kok Wouter Bru een waar feestmaal voor 100 gasten die een wandeling hebben gemaakt door de aardbeienserres in de nabije omgeving. Dit is het zogenaamde 'lange tafel' concept.

Aan de kinderen wordt ook gedacht. Speciaal voor de jonge bezoekers wordt er een kinderkooktafel voorzien waar ze zelf een aardbeiendessertje kunnen maken, een aardbeiencupcake, een aardbeientekening en nog veel meer. Ook wordt er voor muziek, kinderanimatie en springkastelen gezorgd.

Verder kan je een Vespa huren voor een toer langs de aardbeienroute (120 euro), de verschillende streekbieren proeven en meedoen aan de aardbeienconfituurwedstrijd. Iedereen mag meedoen en de winnaars worden bekend gemaakt tijdens het slotevenement in augustus 2014. Nog even geduld dus voor de uitslag.

Zondag 9 juni kan je tussen 11 en 20 uur deel nemen aan een 'dinner in the sky'. Samen met gastkok Wouter Bru en 21 andere bezoekers kan je genieten van een gastronomische maaltijd hoog in de lucht.

Om 13 u is er voor de tweede keer een 'lange tafel' en deze keer met gerechten op basis van de beste streekbieren.

Wat valt er zondag nog te beleven? Je kan de aardbeivormige luchtballon spotten die over Hoogstraten vliegt, nog meer hapjes proeven in het veld en de Ghesellen van de aardbei zien aantreden. Dit is een hertogelijk genootschap die de aardbeien van Hoogstraten promoot in binnen- en buitenland.

Wil je er graag bij zijn? Kom dan naar het Proefcentrum op het adres Voort 71, 2328 Meerle-Hoogstraten op 7 en 8 juni 2013.

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content