In die voetspore van Mandela

Op de vakantiesalons gaat er veel aandacht naar Zuid-Afrika. Daar kun je nu in de voetsporen van Mandela reizen, langs de belangrijkste plaatsen uit zijn leven, in een toeristische ode aan Tata Madiba (zijn koosnaampje). Bovendien is Kaapstad dit jaar World Design Capital. Twee goeie redenen om af te reizen naar een prachtig vakantieland waar je géén jetlag hebt.

Als ode aan Nelson Mandela willen veel mensen willen graag reizen langs de belangrijkste plekken uit zijn leven, en de eerste toeristische routes in zijn voetsporen zijn op punt gesteld. Daarvoor moet je natuurlijk op Robbeneiland bij Kaapstad zijn waar de man 18 jaar in de cel doorbracht, maar ook bijvoorbeeld in Liliesleaf Farm in Rivonia, waar de leden van het African National Congress stiekem samenkwamen. In Jonannesburg, Soweto zie je het huis waar Mandela opgroeide, in Durban een standbeeld dat de eerste keer dat Mandela naar de stembus kon, en in Mthatha vind je het belangrijkste museum over Mandela. Langs deze stops vind je makkelijk logies, eenvoudig of luxueus. Wie echt wil opgaan in het verhaal en verbroederen met het Xhosa-volk waar Mandela toe behoort, kan bij hen logeren in een simpele hut op het platteland, bijvoorbeeld in Bululunga.
Luxueuzere trips bieden onder meer Duindeluxe Travel. Zij combineren Mandela-stops zoals zijn geboortedorp en de prachtige kust van Chitsa, Robben Island en Liliesleaf en het Apartheid Museum in Johannesburg met met andere highlights, zoals mooie lodges, een safari in het Krugerpark en de panoramaroute vanuit Hazyview. Azura Travel biedt een heel complete12-daagse reis 'In die voetspore van Mandela' aan voor € 2499 (inclusief vluchten). Africa Treasure neemt je mee op een 14-daagse rondreis door het land, met extra haltes op memorabele Mandela-sites. Bij Jambo kun je een selfdrive route van twee weken in het teken van Mandela boeken, voor € 1456 exclusief vluchten. Wil je liever op eigen houtje Zuid-Afrika ontdekken, dan vind je volop inspiratie op de website van de toeristische dienst van Zuid-Afrika.
TIP: In je Feeling van april verklappen wij je dé hotspots van Kaapstad, de meest trendy stad van het land, en Design Capital in 2014. 

Partner Content

Gesponsorde content