Le Nord Marais: Parijse luxe in een nieuw jasje

Vaarwel rue Saint-Honoré en Place Vendôme, de Parijse luxe heeft nu een nieuwe plek veroverd: le Nord Marais. Lees hieronder de adresjes die je zeker niet mag missen!

De Parijse wijk Le Marais, vooral bekend door Place des Vosges en de moderne winkels, heeft een makeover ondergaan. Sinds kort staat het noordelijke deel Noma, a.k.a. le Nord Marais, er in de spotlights. Steeds meer chique boetieken zien er het licht, aangevuld met trendy bars. Stap dus zeker af bij halte Filles du Calvaire, want het noorden van deze historische wijk is een kleine omweg waard!

1. The Broken Arm

The Broken Arm

The Broken Arm is een café-restaurant dat opent vanaf ontbijt, gekoppeld aan een boetiek met avant-garde ready to wear. Zowel de cappuccino als de kleding en accessoires zijn er werkelijk onweerstaanbaar.

2, rue Perrée. www.the-broken-arm.com

2. Little Red Door

Little Red Door

Houd tussen je plannen door eens een pauze bij Little Red Door, één van de 50 beste bars ter wereld. Dit succes is te danken aan Rémy Savage, een erg getalenteerd mixoloog die de lekkerste cocktails in no time tot bij jou brengt.  

60 rue Charlot. www.Irdparis.com

3. Le Mary Celeste

Voor wie zijn drankje graag combineert met een heerlijke oester, raden wij Le Mary Celeste aan. Je vindt er een hele grote selectie, dus voor oesterliefhebbers zeker de moeite waard!

1 rue Commines. www.lemaryceleste.com

4. Merci

Merci

Deze concept store ligt in een voormalige fabriek voor behangpapier. Je kan er terecht voor de nieuwste trends rond mode, accessoires en meubilair. Daarnaast vind je er expo's, twee bars en een restaurant, allemaal onder één glazen dak.

111 boulevard Beaumarchais. www.merci-merci.com

5. Candelaria

Candelaria

Dit soort tacoshops zijn erg in de mode in Parijs. Bij het binnenwandelen van Candelaria, kom je in het tacorestaurant terecht. Wanneer je doorloopt en de achterdeur neemt, kom je terecht in een cocktailbar, waar je uit een groot cocktailaanbod kan kiezen. Not bad, die combinatie!

52 rue de Saintonge. www.candelariaparis.com

6. Jules et Jim hôtel

Jules & Jim

De discrete, grijze gevel van hotel Jules et Jim verbergt een stijlvol hotel waar zowel kunstwerken, cocktails als ontspanning aangeboden worden. Het kleurenpalet in de kamers, bestaande uit écru, mokka en chocoladebruin, wekt een chique maar ongedwongen sfeer op. Ook wijkbewoners brengen geregeld een bezoekje aan dit lokale hotel.

11 rue des Gravilliers, chambre àpd 180€/2 personnes. www.hoteljulesetjim.com
 

Voor nog meer leuke plekjes in Parijs, kun je terecht bij Parijs: 7 adresjes voor verliefden en Shoppen, lunchen en logeren in Parijs.

Lees ook:

7 geheime adresjes van een échte Parisienne

Topspots in East London

Partner Content

Gesponsorde content