Logeren bij Belgen

Nu de winter stilaan haar einde bereikt en we met z'n allen uitkijken naar de eerste warme zonnestralen, kan het al eens gaan kriebelen om een zomervakantie te boeken. 

Voor zij die het niet meteen ver willen zoeken, maar toch willen genieten van aangename temperaturen, kreeg onze redactie de volgende twee B&B's in het zuiden van Frankrijk door. 

B&B Fontaine du Pommier

De Provence is al jarenlang een geliefd vakantieoord en de meeste toeristische plekjes zijn alom bekend. Niets van dit massatoerisme vind je terug bij deze authentieke B&B, waar stilte, rust, natuur en genot de kernwoorden vormen.

Het landgoed bevindt zich in Eygaliers, een groene plek op 5 kilometer van de stad Buis-les-Baronnies. De woning dateert van 1991 en werd gebouwd op een hellend terrein waar zich vroeger een olijf-en fruitgaard bevond.

Uniek aan deze B&B is de aanwezigheid van een eigen bron, die zorgt voor de volledige bevoorrading van water over het hele terrein. Zelfs het zwembad wordt opgevuld met dit bronwater. Met een gemiddelde van 300 dagen zon per jaar, is zonnebaden aan dit zwembad trouwens geen probleem.

Voor wie het graag toch iets actiever heeft, valt er in omgeving wel het een en ander te ontdekken. Naast de bekende musea en bezienswaardigheden van de Provence, vinden er tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld meerdere festiviteiten, waaronder een jazzfestival plaats. Ook voor wandel- en fietsliefhebbers stelt de omgeving niet teleur. 

Website: www.fontainedupommier.com

Chambre d'hôtes Le Clos des Cigales

Iets zuidelijker gelegen vinden we de vakantiehuizen van Le Clos des Cigales, aan het levendige Franse dorpje Anduze. De accommodatie mag dan wel iets klassieker zijn dan bij de vorige B&B, dit doet niets af aan de charme die de woningen uitstralen. Eigenaars Pierre en Katerine ontvangen bezoekers heel hartelijk in hun eigen stekje, dat ze met plezier aan landgenoten voorstellen.

Elke woning heeft een eigen terras, waar je kan smullen van een zuiderse BBQ met verse ingrediënten die je kan halen op de overdekte markt in de stad. Het gemeenschappelijke zwembad te midden de groene oase is een heerlijke plek om tot rust te komen. Je kan hier genieten van een goed boek of een partijtje spelen aan de pingpongtafel.

Enkele uitstappen maken in de buurt is geen probleem. Een rit met de openluchttrein, een bezoek aan het monument 'Pont du gard' of één aan de grotten van Trabuc en Demoiselles vormen een mooie afwisseling op de rust op het domein. Daarnaast is het in de buurt gelegen 'Bamboe huis' zeker het bezoeken waard. Het herbergt meer dan 150 verschillende bamboesoorten en is de grootste collectie die je in Europa kan bezichtigen.

website: www.leclosdescigales.net

(IDP)

Partner Content

Gesponsorde content