Secret escapes: 6 x de mooiste hipsterhotels in Brussel

Het Brusselse hotelwezen is, zelfs na tijden van pandemie, absoluut hoofdstadwaardig. Elk van deze hotels heeft extra troeven, die garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

6 x de mooiste hipsterhotels van Brussel

1. Hotel des Galeries: kunst in je kamer

Fans van Belgisch design en een stukje mondiaal historisch erfgoed, moeten zeker een nachtje doorbrengen in Hotel des Galeries, een prachtig boetiekhotel met geklasseerde gevels dat aansluit bij de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. In de 23 kamers worden huiselijke elementen - zoals een warme parketvloer en houten balken – gecombineerd met grote namen uit de designwereld en kunstobjecten uit de persoonlijke collectie van eigenares en kunstverzamelaar Nadine Flammarion.

Vanaf €204 voor 2 pers. Voor meer info: kijk op hoteldesgaleries.be.

2. JAM Hotel: hipper dan hip

Gezellig een cocktailtje sippen in het zwembad op een rooftopterras met uitzicht op een van de hipste quartiers van Brussel? Het kan bij JAM Hotel in Sint-Gillis. In dit omgevormde pand van een voormalige kunstschool valt heel wat samen. Naast slapen in een van de knap ingerichte industriële kamers, kun je er ook heerlijk dineren in het trendy conceptrestaurant Popular. Plus, je kunt gaan voor een authentiek Oosterse zenervaring in Atsukan: een wellnessruimte met maar liefst tien Japanse sentō, oftewel: traditionele natuurhouten baden gevuld met water van 42 graden.

Vanaf € 159 voor 2 pers. Voor meer info: kijk op jamhotel.be.

3. Jardin Secret: ons geheimpje

Wie zich een weg durft te banen door een wirwar van kronkelige straatjes met mythische namen, stoot op een onverwachte schat. Want hoewel Jardin Secret er op het eerste zicht misschien als een ordinaire plantenwinkel uit mag zien, is niets minder waar. Achter de strakke witte gevel liggen een reeks stijlvol en modern ingerichte kamers met grote ramen. De kers op de taart? De geweldige tuin waar ze allemaal op uitlopen.

Vanaf € 119 voor 2 pers. Voor meer info: kijk op jardinsecrethotel.be

4. Zoom hotel: wat een plaatje

Liefhebbers van vintagefotografie en jazz mogen een nachtje bij Zoom Hotel niet overslaan. In elk van de kamers prijkt één groot fotokunstwerk aan de muur met een aparte locatie uit onze Brusselse hoofdstad erop. Geen bekende grootmeesters hier, maar wel urban photography van amateurs. Naast hun kamers, is ook een bezoekje aan de authentieke Belgian beer bar hier zeker de moeite.

Vanaf € 75 voor 2 pers. Voor meer info: kijk op zoomhotel.be.

5. Leon 16: verborgen parel

In de magische driehoek van Sint-Katelijne, het kanaal en de Dansaertstraat ligt er voor de ietwat romantische meerwaardezoeker een absolute verborgen parel. Achter de muntgroene gevel van Leon 16 verschuilen zich twee intieme suites gebouwd rond een groene oase van rust in onze onstuimige hoofdstad. Een must-visit voor wie op zoek is naar design en verstilling.

Vanaf € 150 voor 2 pers. Voor meer info: kijk op leon16.be

6. Urban Yard: boutique hotel in opkomende buurt

Everland groep en designer Michel Penneman komen – na eerdere samenwerkingen voor o.a. Pantone, Yadoya, Hygge, Scott... – opnieuw met een jong hotelconcept. Urban Yard ligt aan het leuke Luchtvaartsquare (op een boogscheut van het Zuidstation) en telt 70 kamers, gebouwd rond een prachtig aangelegde stadstuin. Pascale Risbourg van Zaventem Ateliers ontwierp het op maat gemaakte behang met knipoog naar de Brusselse highlights. Fris, no-nonsense, betaalbaar; dit vat alles samen.

Vanaf € 86 voor 2 pers (+ € 15 p.p. voor ontbijt). Voor meer info: kijk op urbanyardhotel.com.

Meer getaways:

Door: Hanne Vlogaert en Lise Milbou.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content