Home Lifestyle Reizen My Medina in Marrakesh
My Medina in Marrakesh

De prachtige kaftans van Max & Jan ontdek je nu in Feeling juli, wij polsten naar ontwerper Jan Pauwels zijn favoriete hot spots in Marrakesh. Hij gidste ons met veel plezier door de Medina, zijn favoriete gedeelte van de stad, waar je onder andere zijn prachtige concept store kan ontdekken.

Max & Jan Medina

Max & Jan hebben 2 winkels in Marrakesh: een hotelconcept in het luxueuse Sofitel Palais Impérial hotel en de boetiek in de Medina (de heren openden net ook ééntje op Ibiza, dus jij weet wat doen deze zomer). De shop is een mix van kaftans, babouches, leuke design objecten, boeken, juwelen, en beautyproducten. Alles wat je hier ziet is van topkwaliteit en je shopt hier ook zo goed als elke trend voor deze zomer.

Max & Jan, 14 Rue amsefah, Sidi abdelaziz, Medina. www.maxandjan.ma

 

Hotelconcept Max & Jan

 

Jan (Max & Jan)

 

Le Jardin

Om de hoek ga je heerlijk lunchen bij 'Le Jardin', een restaurant waar je buiten kan eten tussen de palmplanten en het groen. Op het menu: vlees klassiekers zoals de brochettes, maar ze serveren hier ook een duivels lekkere lams couscous om je vingers bij af te likken.

Le Jardin, 32 Souk El jeld Sidi Abdelaziz, Medina

 

Le jardin Marrakech

 

Norya Ayron

Op de eerste verdieping van Le Jardin ontdekken we de shop van Norya Ayron, een socialite met een vriendenkring om ù tegen te zeggen – getuige de foto's in haar winkel van Kate Moss en Monica Bellucci in haar creaties. Haar collectie bestaat voornamelijk uit jurken in one of a kind stoffen. Maar laat je zeker ook gaan tussen de opera-capes met borduurwerk en de snakeskin tassen met tassles.

Op de 1ste verdieping van Le Jardin. www.norya-ayron.com

 

Norya Arjon Marrakech

 

Riad Dar Mo'da

Voor wie een authentieke belevenis van de Medina verkiest boven een hotel. Deze majesteuze Riad is razend populair bij het modevolkje, en we zien waarom. Alles is tot in de puntjes verzorgt en de decors hallucinant mooi. Riccardo Tisci van Givenchy is fan. Je kan hier met 10 personen overnachten, met een prijskaartje van ongeveer € 1200 per nacht. Jij weet ineens waar je volgend jaar je huwelijksfeest laat doorgaan?

Riad Dar Mo'da, 182 Rue El Mouassine, Medina. www.darmoda.com

 

Riad Dar Mo'da

 

Riad Jardin Secret

Logeren met een kleiner budget kan in de nieuwe Riad Le Jardin Secret. De uitbaters zijn een jong Frans koppel, die de hectische modewereld van Parijs zijn ontvlucht voor een rustiger leven in Marokko. Een gouden charmeadresje. Het publiek is jong en creatief, net zoals de eigenaars zelf.

Riad Jardin Secret, 43-46 Arset aouzal, Bab Doukkala. www.riadjardinsecret.com

 

Jardin Secret

 

Soufiane

Over interieurs gesproken… De jonge ontwerper Soufiane, ontwerpt de mooiste tapijten volgens zijn visie. Arabisch geïnspireerd en allemaal top notch. Hij heeft zelfs klanten in Knokke.

Soufiane, 13 Souk des tapis, Rahba Kedima

 

Soufiane Marrakech

 

Riad El Fenn Boetiek

De boetiek van Riad El Fenn alleen al is een bezoekje op zich waard. De boekencollectie is fantastisch en de kleding en design objecten om van te dromen. Het duurdere segment, al hebben we met plezier onze spaarrekening aangebroken voor die babouches in chantilly print! Kate Moss is kind aan huis.

Riad El Fenn, Derb Moullay Abdullah Ben Hezzian, Bab El Ksour, Medina. www.el-fenn.com

 

Riad Fenn Boetiek

 

Nomad

Je dag in de Medina sluit je af bij Nomad. Het meest in demand restaurant van het moment. Zet je op het dakterras met een Mojito een verlekker je aan de Meditteraanse keuken met Marokkaanse invloeden. Het uitzicht is to die for en het publiek hip. Wel reserveren, anders zet je hier geen voet binnen.

Nomad, 1 Derb Aarjan, Medina. www.nomadmarrakech.com

 

Nomad

 

Lees ook:

Luxueus logeren buiten de Medina

De 10 beste hotels ter wereld volgens Tripadvisor

15x de kleurrijkste maxi-jurken onder €100

 

 

Tekst: Elspeth Jenkins

Foto's: Felix Baumsteiger