Home Lifestyle Reizen Najaarstrip: 5 x Bretagne ontdekken

Najaarstrip: 5 x Bretagne ontdekken

Najaarstrip: 5 x Bretagne ontdekken

Ben je op zoek naar het beste van de natuur én de pracht van de zee? Dan is Bretagne dé ideale najaarstrip. Een 1800 km lange kustlijn met brede stranden, schilderachtige haventjes en waar je tegelijkertijd kan genieten van het groene en heuvelachtige binnenland. Bretagne heeft zoveel te bieden dat Feeling 5 originele routes heeft uitgekozen om ten volle van de Franse regio te genieten.

Brocéliande en zijn legendes

In de bossen van Brocéliande, een legendarische Franse bos, kan je je al wandelend of met de elektronische fiets laten meeslepen door de mythes en legendes van Bretagne. Waag je zeker aan een bezoek aan de tombe van de bekende tovenaar Merlijn en de magische fontein.

Broceliande en zijn legendes

Eilandhoppen in de Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan is een baai aan de zuidoostkust van Brétagne. De groene omgeving telt maar liefst 40 (!) eilanden. Dus reken zeker op een hele dag om eilanden als Arz of het Ile aux Moines per fiets of te voet te verkennen.

Eilandhoppen Morbihan

Kajakken aan de Glénan eilanden

Als je avontuurlijk ingesteld bent, dan is de kajak het ultieme verkenningsmiddel. Op deze manier kan je ten volle genieten van de Glénan eilandengroep en de complete rust die het met zich meebrengt. Tijdens de tocht kom je voorbij zeven eilandjes rond een binnenzee met helder water en witte stranden. Een beter uitzicht kan bijna niet.

Kajakken bij de Glénan eilanden

De Manche-route met de fiets

Een ontspannende fietsroute langst Het Kanaal in Manche levert je een adembenemende uitzicht op zowel de zee als de natuur. Een 1200 kilometer lange fietsroute langst landschappen als Dinard, Cap Fréhel, de baai van Saint Brieuc, Côte de Granit Rose, Morlaix Bay en nog vele andere plaatsen.

De Manche-route in Normandië

Wandel tot aan de Pointe du Raz

De kaap Pointe du Raz ligt wat afgelezen. Ideaal voor als je jouw hoofd wil leegmaken ver weg van de stadsdrukte. Op deze plek komen land en zee elkaar tegemoet en kan je er genieten van mooie bloemen, wilde stromingen en meeuwen. Een mooie combinatie! 

Wandelen aan de Pointe du Raz

Als je andere routes wil uitstippelen of meer info over Bretagne zelf wil, neem je best een kijkje op www.tourismebretagne.com

Lees ook: