Op naar de Engelse lente!

Waar kun je de allermooiste lente beleven? Ongetwijfeld in Engeland. Met de ferry is de andere kant van het kanaal niet ver, Je dommelt even lekker weg op het ritme van de zee en voor je het weet ben je er al. 

De Ferry meert aan in Dover en al meteen bij het buitenrijden van deze stad, doorkruis je het mooiste deel van Engeland, namelijk; het idyllische parklandschap van Kent, getooid met honderdduizenden narcissen die hun kelken opengooien naar de zon. Adembenemend mooi.

Tulpenfestival

Tulpen waren oorspronkelijk niet te vinden in Engeland, maar wel in Perzie. Pas vier eeuwen geleden werden ze voor het eerst geexporteerd naar Engeland; Naar aanleiding hiervan wordt sinds enkele jaren een Tulip Festival georganiseerd in Pashley Manor Gardens. De 20.000 tulpenbollen die geplant worden, in honderd variaties zijn een streling voor het oog.  

Erfgoed uit "the times of yore"

Hastings, de hoofdstad van dit erfgoed,is tijdens het voorjaar bijzonder aantrekkelijk. Je kan er een bezoekje brengen aan de Smuggler’s Cove. Onderweg van het ene erfgoed naar het andere zal je genieten van het golvende landschap en de tuinen met hun voorjaarspracht. In Battle Abbey worden er binnenkort 68 verschillende soorten fruitbomen gepland. De officiële opening is voorzien tijdens de eerste week van juni wanneer de National Garden Week wordt georganiseerd. Maar weer een reden om naar Engeland te gaan.

Nog in 1066-country staat het Great Dixter House met zijn uitgestrekte tuinen. Hier woonde tot in 2006 Christopher Lloyd die talloze boeken publiceerde over tuinieren en waarin hij voorbeelden uit zijn eigen tuin beschreef.

Het kasteel van Anna Boleyn

De befaamde Anna Boleyn was de tweede vrouw van Koning Hendrik VIII, van Engeland en kwam op tragische manier aan haar einde. Op beschuldiging van overspel en hekserij werd ze onthoofd in de Tower van Londen. Zij bracht haar kinderjaren door in Hever Castle, een prachtig kasteel in Kent, met prachtige rozentuinen, waterpartijen en fonteinen. Middenin al dit groen wordt hier tijdens het weekend van 25/27 mei een Big Edwardian Picnic georganiseerd waarbij het leven uit het begin van de 20ste eeuw wordt geëvoceerd en iedereen de kledij uit die tijd draagt. 

Heb je zin gekregen om de lente op te snuiven in Engeland? Dan kan je nu een ferry ticket boeken op de site van DFDS Seaway.

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content