Dit jaar geen exotische, verre reizen. Wél een leuke staycation. Wij vroegen aan enkele bekende gezichten hoe zij hun staycation het liefst doorbrengen. Je kent hen van hun inspirerende plaatjes in Ibiza, Zuid-Afrika of New York. Deze zomer is alles anders, en inspireren ze vanuit eigen stad, tuin of zetel. En wat blijkt? Nét zo leuk. Vandaag: Julie Van den Steen, presentatrice bij VTM.

De zomerfavorieten van Julie Van den Steen

View this post on Instagram

wie wilt er voor ons een bootje kopen?

A post shared by Julie Van den Steen 🌞 (@julievandensteen) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Job? Presentatrice bij VTM.

Woonplaats? Gent.

Lockdownlocatie? “Ik ben gezegend met een prachtig terras tussen de bomen dat boven het water hangt. Mijn eigen persoonlijke boomhut op amper 10 minuten fietsen van het centrum, zalig.”

Terras/take-outtip? “Mijn go to en favo lunchplekje is altijd geweest en blijft voorlopig Plus Gent. Je vindt er de beste salades en het ontbijt is fenomenaal lekker. Als je ooit de kans krijgt om er te gaan ontbijten, neem dan de havermout met pindakaas en banaan of het bananenbrood met amandelpasta. BE O Versbar doet ook heel hard zijn best om gezonde en lekkere brunches te leveren in Gent. Hopelijk kun je ze deze zomer afhalen en eventueel ergens als picknick gaan opeten. Instant zomergevoel en gezelligheid ten top!”

Favoriete zomerdrankje? “Bruiswater met munt. Dat klinkt heel saai, ik weet het. Maar ik drink amper alcohol; ik kan er gewoon niet goed tegen.”

Lokale Shoptip?Ida en day. hebben altijd superleuke stukken waarmee je eindeloos kunt combineren. Nu winkelen minder evident is, houd ik hun Instagramaccounts nauwlettend in de gaten.”

Beautyadresje? Ik laat geregeld een gezichtsbehandeling doen bij Care Personal Beauty in Wetteren. Ik gebruik hun producten – op maat van mijn huidtype – twee keer per dag. Ik ben er echt superblij mee. Sinds de lockdown doe ik thuis zelf mijn nagels. Ik heb echt zo’n oventje gekocht met alles erop en eraan. En ik kijk er elke keer weer naar uit om mijn nagels te doen. Ik word er rustig van en het voelt alsof ik mezelf in de watten leg.”

Meer tips voor je staycation:

Tekst: Kristin Stoffels