Stewardess tipt: dit drankje bestel je liever niet op het vliegtuig

Ze lachen altijd vriendelijk, stellen je gerust als je vliegangst hebt én zorgen dat je altijd voorzien bent van een drankje en eten. Wij zijn helemaal weg van stewardessen. Omgekeerd is dat af en toe wel anders: ze vinden het bijvoorbeeld irritant als je dit drankje op het vliegtuig bestelt.

Lees hier ook 9 dingen die piloten en stewardessen je nooit zullen vertellen

Luchtdruk

Drink je graag cola light of zero? Je bent ongetwijfeld niet alleen. Toch is het erg irritant volgens stewardessen. Een cola light inschenken, hoog in de lucht, neemt namelijk meer tijd in beslag dan een ander drankje. Dat komt door de lage luchtdruk in de cabine, de drank wordt stroperiger en daarom duurt het lang om hem uit te schenken. Volgens de stewardessen zelfs drie keer zo lang. Water zou je denken dan?

Klinkt gezond, toch vermijden stewardessen zelf water, thee of koffie. Zo vertelde eentje aan Business Insider. “Water, koffie en thee worden niet gedronken op het vliegtuig. Voornamelijk omdat de veiligheidsstandaarden voor drinkbaar water in het vliegtuig niet gehaald worden. Toen in 2013 onderzoek werd gedaan naar bacteriën in water, bleek dat er een hoog percentage bacteriën werd gevonden in het water geserveerd in vliegtuigen.

Vrijblijvende suggestie van de redactie: als cola light of zero niet wordt aangeraden en water ook niet, drink dan gewoon een lekkere gin of een glaasje champagne. Je zit zeker safe én het zou ook weleens lichtjes kunnen helpen tegen die vliegangst.

Meer tips voor in het vliegtuig:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content