Home Lifestyle Reizen Switch off: samen afkicken op vakantie

Switch off: samen afkicken op vakantie

Switch off: samen afkicken op vakantie

Tenen in het zand, vingers verstrengeld met je liefste. Je geniet van een schitterende zonsondergang op een bounty-eiland. En dan pak jij je smartphone. Even een kiekje maken, en op facebook zetten. Hé, een bericht van je beste vriendin, snel lezen. Je liefste pakt ondertussen zijn iPad en checkt zijn werkmails en de voetbaluitslagen. Bye bye, idyllisch vakantiegevoel… Switch off! Beleef een top romantische vakantie met deze tips.

 

Krijg je pukkels van het idee alleen al om je smartphone huis te laten? Dit helpt digi-verslaafden toch wat meer te ontspannen op verlof met hun gadgets. Na twee dagen zijn de afkickverschijnselen (de drang om “even iets te checken”) grotendeels verdwenen en geniet je volop van je vakantie, in real time.

 

  •  Thuis oefen je al door een digitale time-off van één weekend per maand in te bouwen.
  • Zet deze app op je mobieltje: Time Rescue brengt je automatisch in offline modus op vaste uren. Freedom blokkeert je verbinding tot acht uur lang.
  • Op verlof gaat je smartphone of tablet in vakantiemodus: internetverbinding uit, berichtsignalen op stil, geen push functies.
  • Ga in je vakantieland maar één uur per dag online. Zeker tijdens het eten en tijdens gesprekken laat je je gsm, smartphone en tablet netjes weggeborgen.
  • Stop je digitale spullen in het kluisje op je kamer
  • Vaag géén paswoord voor internet in je hotel en ga niét op zoek naar hotspots.
  • Je brein heeft elke dag stimuli nodig, maar niet noodzakelijk digitale. Laat indrukken van de échte wereld op je afkomen. Ontmoet andere mensen, probeer een sport uit, dans. De hele dag luieren maakt de afkickverschijnselen erger.
  • Ontdek je omgeving zonder al te veel te plannen. Volg een weg en zie waar je uitkomt. Geniet van het op pad zijn. Vraag mensen de weg in plaats van Google Maps of de gps te gebruiken.
  • Stimuleer je primitieve hersenen. De zee, bossen en vlaktes zijn de landschappen met het meest kalmerende effect. Ze vertragen je hartslag en bloeddruk, verminderen angsten en depressieve gevoelens.

Evy Van Elsacker Reisredactrice Evy Van Elsacker verklapt je verrassende genietplekjes over de hele wereld op feeling.be