Home Lifestyle Reizen Time to travel: 5 redenen om vaker te reizen

Time to travel: 5 redenen om vaker te reizen

Time to travel: 5 redenen om vaker te reizen

Oh no! De zomervakantie is alweer voorbij en helaas voor de meesten onder ons betekent dat terug aan het werk, en einde verlof. Toch is het een goed idee om nu al een tripje te boeken en er naar uit te kijken. Want reizen is écht goed voor je. Onder andere om deze 5 redenen.

1. Je wordt er gelukkig van

Reizen kost dan misschien wel wat, geloof ons vrij, je wordt er gelukkiger van dan van die nieuwe handtas. Uit een studie van 2002, uitgevoerd aan de Universiteit van Surrey, blijkt dat mensen die regelmatig reizen zich gelukkiger en gezonder voelen. Uit een onderzoek van 2014 blijkt dan weer dat mensen zelfs meer genot halen uit het plannen van een reis dan het kopen van nieuwe spullen. Hoog tijd dus om die trip te boeken.

2. Vakantie kan je slaapritme verbeteren

Je weet ondertussen dat een goede nachtrust écht belangrijk voor je is. En dat is net een extra excuus om nog eens je biezen te pakken. Je bent overdag vaak zo actief bezig (door straten slenteren en terrassen kan vermoeiend zijn), dat je ‘s nachts beter slaapt. Bovendien beweeg je vaak een pak meer dan dat je achter je bureau doet. En beweging is goed voor je nachtrust. Een zakenreis zou dan weer minder goed zijn voor je slaappatroon.

3. Minder kans op een hartaanval

Niet op vakantie gaan, zou je wel eens zuur kunnen opbreken. Want uit een studie, uitgevoerd door de Framingham Heart Study, bleek dat mensen die verschillende jaren na elkaar niet reizen meer kans hebben op een hartaanval. Ander onderzoek door National Institutes of Health toonde dat mensen die regelmatig reizen minder kans hebben op een overlijden, bovendien zouden ze 32% minder snel overlijden door een hartziekte.

4. Laat je creativiteit los

Reizen maakt je creatiever. Door er even helemaal tussenuit te zijn, zie je dingen op een andere manier, en gun je je brein even de rust om daarna terug creatief aan de slag te gaan. Bovendien blijkt uit een Amerikaanse studie dat bijvoorbeeld 4 dagen wandelen in de natuur zonder elektronische apparaten, leidt tot 50% meer creativiteit.

5. Een open blik op de wereld

Het mooiste aan reizen? Je leert nieuwe mensen kennen, ontdekt andere culturen en leert nieuwe dingen kennen. Je ziet dat iedereen anders is en dat dat helemaal oké is. En dat kan alleen maar je blik verruimen en je meer open maken voor anderen. En geef toe, dat maakt de wereld toch alleen maar mooier. Boek dus gerust die reis. 

Meer over reizen: