Uniek overnachten in Brussel: 3 x adressen met zicht op de Grote Markt

Een citytrip naar eigen hoofdstad mag dit jaar niet ontbreken. Straatfestivals, verborgen parkjes, hippe winkels, zonnige terrassen... reden genoeg om deze zomer je weekendtas te pakken en naar Brussel te trekken. Nòg beter wordt het als je uniek kan overnachten met zicht op het hartje van de hoofdstad: de Grote Markt. Boek nù voor de beste deals.

1. Overnachten in een bubbel

Dromen zijn hier géén bedrog want de meest betoverende setting om te overnachten in Brussel is zonder fout Cocoon. Je slaapt er onder een doorschijnende bubbel in de nok van een 17e eeuws pand en hebt het gebouw (voorlopig nog) helemaal voor jezelf. Geniet op het romantische terrasje van een fles bubbels en een onwezenlijk uitzicht over de Grote Markt. Het ontbijt is uitgebreid en helemaal perfect, met ambachtelijke producten van de bakker om de hoek.

Cocoon is het verhaal van een jong, creatief bedrijf dat zijn inspanningen heeft verdubbeld om het hoofd te bieden aan de gezondheidscrisis. Baudouin en Marie, de stichters van VR-bedrijf Imagine Belgium, richtten het dak van hun historisch huis knus in terwijl ze op de heropening van hun VR-ervaring onderin het pand wachten. Ook nu de experience haar deuren weer mocht openen, bleef Cocoon behouden omwille van groot succes. Er komt binnenkort zelfs een duurzaam Tiny House bij op een verdieping lager. Om dit project te verwezenlijken, lanceren ze een eigen crowdfunding campagne op KissKissBankBank.

Vanaf € 180 voor 2 personen per nacht (inclusief biertjes, champagne, water, thee, koffie en ontbijt). Heuvelstraat 24, 1000 Brussel. Info en reservering via Bookingcocoon.brussels

2. Studio’s met zicht op het stadhuis

Weinig appartementen in Brussel hebben zo’n mooi uitzicht als deze. Het duo John en Ceca bieden verschillende studio’s, flats en appartementen op een boogscheut van de Grote Markt. Hun kamers hebben zicht op de flamboyante gotische toren van het stadhuis.

Ook het moderne, Scandinavische decor is om te smelten, een aanrader voor wie houdt van een eigen stekje tijdens een weekend in onze hoofdstad.

Vanaf € 170 per nacht voor 2 personen (zonder ontbijt). Boek je verblijf via airbnb.be.

3. Hotel langs de Grote Markt

Een klassieker hotel met panoramisch uitzicht over de Grote Markt is Hotel Résidence Le Quinze (vroeger: Hotel Sint Michiels). Het ligt op de Grote Markt nummer 15, pal erop dus. Het gebouw, geklasseerd door UNESCO, is charmant en persoonlijk want telt maar 15 kamers met badkuip waarin je na een dagje Brussel heerlijk kan ontspannen.

Wie de deuren hier openduwt, reist terug naar de expo van 1958. Het authentieke, knusse hotel biedt aantal kamers met een prachtig en uniek uitzicht. Om de dag goed te beginnen, bieden ze een ontbijt(buffet) aan in de taverne van het Kelderke.

Vanaf € 168 voor 2 personen per nacht voor een kamer met ontbijt én uitzicht over de Grote Markt. Boek je verblijf via Booking of neem een kijkje op hotel-le-quinze-grand-place.be.

Meer tips in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content