https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Reizen VIDEO: grotten vol glimwormen in Nieuw-Zeeland

VIDEO: grotten vol glimwormen in Nieuw-Zeeland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo mooi kan de natuur zijn… Dat bewijst deze video nog maar eens.

Shine, baby shine

Het lijkt wel alsof er iemand kerstverlichting is gaan ophangen in deze grotten in Nieuw-Zeeland, maar niets is minder waar. Het zijn de larven van een mug die de grot oplichten. In de video zie je ook slierten slijm, die gebruiken de larven om vliegjes en motten te vangen. Hun lichtjes kunnen zij ook zelf gebruiken om een prooi aan te vallen. Echt smakelijk klinkt het niet, maar het ziet er wel prachtig uit.

Om deze video te maken ging de fotograaf enkele dagen in de grotten logeren, zo filmde hij in het donker een timelapse van deze bijzonder dieren. En dat legde hem geen windeieren want zijn video won het afgelopen jaar de prijs voor beste timelapse-video van 2015. 

 

Nog zo'n bijzondere plek op de wereldbol: in Finland kan je in deze glazen iglo's slapen met zicht op het Noorderlicht. Ga je toch liever elders slapen? Check hier enkele hemelse logeerplekken in oude kerkgebouwen.

 

Lees ook: 

Wish i was here: Icequeen voor heel even

5 travelhacks voor een geslaagde wintervakantie