Als je nóg een reden zoekt om dat vriendinnentripje te boeken, dan hebben we goed nieuws: want zelfs de wetenschap zegt dat het een goed idee is om het er eens goed van te pakken samen. Wij zijn weg!

Volgens wetenschappers is het goed voor je mentale én fysieke welzijn om samen te reizen met vriendinnen. De reden: goede vriendschappen verlengen je levensduur omdat ze het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Daarnaast produceert ons lichaam meer oxytocine wanneer we met vriendinnen zijn, een stofje dat ook wel eens een van de gelukshormonen wordt genoemd.

Goede invloed

“Sociale relaties zorgen niet alleen voor plezier, ze beïnvloeden ook onze gezondheid omdat ze vaak aanzetten tot gezond leven”, zeggen onderzoekers van Harvard. “Ze sporen aan tot stoppen met roken, gezond te leven en voldoende nachtrust.” Daarnaast blijkt uit andere studies dat mensen die aangeven goede vriendschappen te hebben, minder kans hebben op depressies.

“Tientallen studies hebben al aangetoond dat een goede band met familie en vrienden gelukkiger én gezonder maakt”, klinkt het bij de onderzoekers. En daarom pleiten we om het nuttige aan het aangename te koppelen. Spreek gezellig af met vriendinnen, boek die reis en ga een heerlijke portie vitamine D opsnuiven. En als je iemand moet ovetuigen, zeg dat die van Feeling het gezegd hebben. 😉

Meer over vriendschappen & reizen: