Home Lifestyle Reizen Wees je eigen gids in Limburg
Wees je eigen gids in Limburg

Als je aan een weekendje weg denkt, wordt Limburg vaak vergeten. Maar met de lancering van de Mijnverhaal app beleef je Limburg en haar geschiedenis op een heel interactieve manier. De app gidst je door de 8 verschillende mijnsites die de provincie te bieden heeft. Je kan kiezen: te voet of met de fiets. Eén ding is zeker: dit is een one of a kind toeristische beleving.

Wat? : Een app in samenwerking met Toerisme Limburg en ‘Mijn Mijnverhaal’ om Limburg te ontdekken. ‘Mijn Mijnverhaal’ zijn 8 verhalen van personen die een persoonlijke link met een mijnsite hebben. Eén van hen is Njam-chef Pepe Giacomazza. De verhalen werden in beeld gebracht door regisseur Stijn Coninx, bekend van de film ‘Marina’.

Hoe? : Je mijnbelevenis start thuis al. Via storytelling worden de verschillende mijnsites voorgesteld. Dan kies je welke mijnplaats je wil bezoeken (Zolder, Waterschei, Houthalen, Beringen, Zwartberg, Eisden, As, Winterslag). Later als je ter plekke op de mijnsite bent, toont de app je plaatsen die je kan bezoeken, pop-ups van winkels en cafeetjes, foto’s, filmpjes, mijnweetjes en nog veel meer. Je kan ook je camera opzetten en on the spot pop-ups zien verschijnen op je scherm van plaatsen die je moet bezoeken in de buurt. Voor de fietsers zit in de app de Fietsparadijs app. Zo krijg je een fietsroute van 150km, die alle mijnen met elkaar verbindt.

Waarom? : Zodat Belgische en Nederlandse toeristen op hun eigen tempo Limburg en haar mijnen kan ontdekken. Zo heet Erfgoed Limburg toeristen op een originele manier welkom.

App plattegrond

Bekijk de mijnverhalen en alle info over de mijnsites op toerismelimburg.be. De Mijnverhaal app is gratis te downloaden voor IOS en Android.